Dragan Matic / CROPIX / CROPIX
INTERVJU

PREDSJEDNIK HHO-A O STANJU U HRVATSKOM NOGOMETU 'Oni koji misle da će doći do nekakvih promjena u nogometu, ljuto se varaju'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. ožujak 2017. 13:02

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak dao je intervju za Sportske Novosti i otkrio svoje stavove o hrvatskom nogometu.

Kako vam se uopće čini nogomet u Hrvatskoj?

- Previše imam posla, ne stignem gledati puno utakmica. No, koliko pratim, nogomet u Hrvatskoj je sve bolji, drago mi je što dolaze stalno novi mladi i talentirani, pitanje je sada kako je drugo. Postoje prigovori da HNS ne provodi Zakon o sportu. Do sada nisam čuo ni jedan argumentirani prigovor u čemu HNS ne provodi taj zakon.

- Trenutačno pratimo kako Most i HDZ vode bitku za usvajanje glasova birača navijača u Dalmaciji sumanuto radikalizirajući svoju kritiku rada HNS-a. To ide tako daleko da Krstulović Opara govori kako je njemu Janica Kostelić obećala da će uskoro pomesti Mamića i Vrbanovića. Sve i kada bi to bila istina, on ne može nju tako kompromitirati tvrdeći da mu je Janica unaprijed najavila da će donijeti zakon kojim se eliminirati Mamića, Šukera i društvo. Osim toga, politiku Vlade voli premijer Plenković, a ne Opara kao član HDZ-a niti Janica.

- Ako je Plenković rekao da Šuker dobro radi u HNS-u, onda ona i Opara moraju provoditi odluke Vlade i HDZ-a. Oni koji misle da će doći do nekakvih promjena u nogometu, ljuto se varaju. To je moja osobna procjena. Od toga neće biti ništa. Oni koji traže odlazak vodstva HNS-a zbog jedne pogreške sudaca, jer misle da će dobiti glasove na izborima u Dalmaciji, to je budalaština.

Linker
06. svibanj 2024 22:17