Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
PROBLEMI SU PROŠLOST

SJAJNE VIJESTI IZ TABORA HRVATSKE REPREZENTACIJE Vatrene zvijezde 'uzvraćaju udarac': Pola prve momčadi vraća se u igru za jako važnu utakmicu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2016. 18:39

Profesor Boris Nemec, šef liječničke službe HNS-a, vjeruje da će Ante Čačić u studenome imati daleko širi kadar igrača, i da je upitan jedino Luka Modrić. Veznjak Reala oporavlja se od artroskopije koljena, za što nekima treba tri tjedna, a pojedincima pet-šest, pa je lako moguće da preskoči i Island. Iako je prerano za točnije procjene.

- Sve ozljede osim Modrićeve nisu takve prirode da bi oni bili upitni za utakmicu protiv Islanda - kaže Nemec, što znači da je Rakitić već sada fit, a Lovren, Pjaca i Ćorluka ne bi trebali imati duže stanke.

- Što se Modrićeve ozljede tiče, on je u ranoj fazi rehabilitacije i ovoga trenutka ne trebamo špekulirati kada će se točno vratiti na teren. U kontaktu smo s Realovim liječničkom službom i pomno ćemo pratiti njegov oporavak, a naravno da je u interesu i Reala i reprezentacije i samog Luke da se vrati tek kada bude potpuno spreman. Hoće li to biti za Island, znat ćemo za nekoliko tjedana.

Na koji način će se sanirati Ćorlukin problem s aduktorom?

- Vedran je sada u rukama klupskih doktora, Lokomotiv ima jako dobru liječničku službu i tamo je u tretmanu adekvatnom takvoj ozljedi - dodao je Nemec.

Luka Modrić
Denis Doyle/Getty Images / Getty Images

Je li začuđujuće ili nije da je toliko igrača ozlijeđeno u listopadu?

- Kao što se dogode okupljanja na kojima nemamo nikakvih ozljeda, tako se nekada zna i zaredati više ozljeda. Nema tu posebnog pravila što se trenutka u sezoni tiče, možda su ozljede malo češće kako se sezona primiče kraju. Listopad u tom smislu nije neki posebno opasan mjesec u odnosu na druge, ali evo, nama se dogodilo nekoliko pehova s ozljedama istaknutih igrača, pa je to malo više odjeknulo u javnosti. Srećom, ni jedna od tih ozljeda neće udaljiti igrače s terena na period od više mjeseci. Ne treba iz ovoga izvlačiti velike zaključke jer su svi igrači imali različite ozljede, zarađene na različiti način i u različitim trenažnim procesima, da bismo ih svodili pod neki zajednički nazivnik.

Jesu li ostali igrači zdravi ili ima tko kakav problem?

- Drugih problema nismo imali niti su zabilježene neke nove ozbiljnije ozljede nakon utakmica - neki primljeni udarci (natečena usna Perišića, nap. a.) i manje tegobe uobičajeni su plod jakih natjecateljskih utakmica i vrhunski profesionalci kao što su naši reprezentativci naučeni su nositi se s time, kao što su i liječničke službe reprezentacije odnosno klubova u kojima igraju sposobne to adekvatno tretirati - zaključio je Nemec.

Osim Islanda s kojim igra u Zagrebu 12. studenog bez publike, Hrvatsku čeka i gostovanje u Sjevernoj Irskoj tri dana kasnije u prijateljskom ogledu. Ne bi iznenadilo da Čačić pozove nešto veći broj igrača, pogotovo što sad mlada vrsta nema više kvalifikacija, te da se u Belfast otputuje bez pojedinih vedeta.

No, hoće li se postaviti tako ili inzistirati da svi najbolji moraju odraditi kompletan program, izbornik ima vremena odlučiti. S tim susretom u Sjevernoj Irskoj ujedno će se i završiti reprezentativna godina.

Linker
03. svibanj 2024 13:20