Maja Hitij/Bongarts / Getty Images
PUT U AMERIKU

SN DONOSI SVE O 'POVIJESNOM NASTUPU HRVATSKE' Andrej Kramarić tražio poštedu, prekrižen i za jednu od najvažnijih utakmica Vatrenih u kvalifikacijama!

REPREZENTACIJA Izbornik jedva skupio 16 imena za Meksiko u Los Angelesu, za Island pozvao praktično sve najbolje igrače koji su mu na raspolaganju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. svibanj 2017. 13:16

Ante Čačić sklepao je 16 imena za Los Angeles, ali i konačno pozvao u A reprezentaciju Franka Andrijaševića i Marija Pašalića za kvalifikacijsku utakmicu s Islandom u Reykjaviku 11. lipnja.

Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljako i Marko Pjaca od prije, sada i Andrej Kramarić kojeg duže muče rame i aduktor otpali su izborniku za sraz s Islandom. Andrej Kramarić želio je igrati protiv Islanda, ali Ante Čačić oslobodio ga je te obveze. Tako je ofenzivac Hoffenheima odradio do kraja sezonu u Bundesligi, a neće biti s reprezentacijom na kvalifikacijskoj utakmici. Čačić je tražio da Kramarić ide s nacionalnom vrstom u SAD, no Hoffenheim je zamolio hrvatskog izbornika da ga ne vodi u Los Angeles zbog Kramarićeve ozljede ramena. Naime, Kramarić već duže vrijeme ne trenira s ekipom, samo se priključivao dan prije utakmice i igrao. Bolovi u ramenu nisu prestali, zbog njih često noću ne može spavati.

Povratak Lovrena

Međutim, kako je izgarao za klub, bio je spreman ići i s reprezentacijom na Island, no Čačić je konstatirao kako je bolje da se odmori i do kraja zaliječi. Izbornikova je odluka da Kramarić, ako već ne može u Los Angeles, uzme totalni odmor i ne putuje ni u Reykjavik. Kako je istu doživio Kramarić, jučer tijekom dana nije bilo moguće doznati...

Dejan Lovren, Mario Pašalić, Franko Andrijašević i Ivan Santini nova su lica na listi 23. Lovren očekuje mjesto u udarnoj postavi, ostali da uđu u kadar na kraju uspješne sezone. Dijelom je promijenjen itinerar, neće se okupiti 3. lipnja u Svetom Martinu na Muri, u predvečerje finala Lige prvaka, nego dva dana kasnije.

I dok se u Americi igra za obraz, u Reykjaviku su super važni bodovi za plasman u Rusiju. Osim toga postava je standardna, to je najbolje što Hrvatska ima, odmor je za neke igrače nezgodno dug, pripreme kratke, svijest svakog pojedinca da ostane u trenažnom tonusu bit će presudna. Ivan Strinić je i dalje na ledu, iako je pozicija lijevog braniča škakljiva, a izbornik u kadru više ne drži Antu Ćorića. Petorica su iz domaćih klubova, sasvim neki drugi od glumaca iz ovotjedne, nadamo ne tragikomedije. Andrijašević i Bradarić iz prvaka Rijeke, Pivarić, Livaković i Lešković iz doprvaka Dinama.

Bojazan od potopa

Ipak, prije Islanda, Čačića čeka Meksiko. Davor Šuker zaredao je s dogovaranjem susreta izvan FIFA-ina termina na izrazito dalekim lokacijama, nakon Kine nacionalna vrsta danas leti u SAD.

Savez rado ističe kako je riječ o prvom povijesnom nastupu Hrvatske u Sjevernoj Americi, samo da ne bude povijesni broj golova u našoj mreži. Jer Meksiko je okupio najbolje igrače, već treniraju i ako izbornik Osorio ne bude milostiv, pitamo se što ćemo gledati. Hoće li ovi dečki biti kadri obraniti čast i rejting Vatrenih? Imamo li uopće pravo to od njih tražiti? Nepošteno im je zadavati bilo kakve obveze.

Dvaput je na svjetskim prvenstvima Meksiko matirao Hrvatsku, u Japanu 1:0 i u Brazilu prije tri godine 3:1, a s postojećim kadrom to je odnos snaga kao da se sastaju Real i Lorca.

Avion u 6.45 leti prema Frankfurtu, odakle u 10.15 ekspedicija kreće u najluđu avanturu. Četvorica iz inozemstva Lovre Kalinić, Jedvaj, Čop i Santini, i čak 12 HNL-ovaca koji su još jednom morali spasiti stvar. Iako je Čačić tvrdio da će skupiti jaču momčad od kineske, ova ni po čemu ne djeluje uvjerljivije. Bojazan da će tražiti po državi totalno se obistinila, i da naši klubovi nisu toliko servilni, čak i za račun regularnosti posljednjeg kola HNL-a jer Split i Cibalia još nisu riješili tko je zadnji, vjerojatno bi Šuker zaigrao centarfora, Šimunić predvodio obranu, a Miše vezni red.

Hrvatska otputovala za Los Angeles

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je rano jutros za Los Angeles gdje će u noći sa subotu na nedjelju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika. Izbornik Ante Čačić poveo je na put svega 16 igrača, uglavnom iz prve hrvatske lige, a od 'stranaca' tu su samo Kalinić, Santini, Čop i Jedvaj.

Ovo je popis šarene hrvatske reprezentacije za 'operaciju Meksiko'.

POPIS ZA ISLAND:

GOLMANI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

BRANIČI: Domagoj Vida (Dinamko Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Josip Pivarić (Dinamo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Bešiktaš), Marko Lešković (Dinamo)

VEZNJACI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Franko Andrijašević (Rijeka), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Milan)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Sporting Gijon), Ivan Santini (Caen)

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
03. svibanj 2024 22:36