LEHTIKUVA/Jussi Nukari/via REUTERS ATTENTION EDITORS - / REUTERS
'ZAŠTO NE BISMO USPJELI?'

SVI SU VEĆ UPISALI 3 BODA PROTIV 'TAMO NEKE' FINSKE, NO SKANDINAVCI NE DOLAZE 'SKINUTI GAĆE' Nećemo remi, motivirani smo i želimo pobijediti Hrvatsku!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. listopad 2017. 18:31

Dvije godine Finci nisu spojili dvije pobjede, tada su u kvalifikacijama svladali Grčku i Farske Otoke. Tada su zaredali i s četiri utakmice bez poraza, poslije pobjeda dvaput su remizirali. Bilo je to 2015., a izbornik je bio kao i sad - Marrku Kanerva. Sad su Finci dvaput zaredom pobijedili, Island i Kosovo, valjda neće u idućoj utakmici remizirati. U svakom slučaju, u taboru naših suparnika na Rujevici vlada optimizam, Finci se upravo nadaju da njihovim dobrim rezultatima nije kraj.

- U zadnje dvije utakmice bili smo dobri, nadam se da ćemo taj niz nastaviti i protiv Hrvatske. Igramo protiv jake reprezentacije, ali pokazali smo da imamo kvalitetu i zašto ne bismo nastavili s uspjesima? - rekao je izbornik Marrku Kanerva.

Jedan od aduta Finske mogao bi biti Joel Pohjanpalo, napadač Bayera iz Leverkusena. Ove sezone nije u nekoj velikoj formi, štoviše, upisao je ukupno tek devedesetak minuta, propustio je zbog ozljede i zadnje dvije utakmice, pobjedničke protiv Islanda i Kosova.

- Nije me bilo, ali dečki su odigrali izvrsno i ostvarili sjajne rezultate. Baš me podsjetilo na te utakmice s Grčkom i Farskim Otocima prije dvije godine, uostalom, izbornik je isti - kaže Pohjanpalo, koji je zbog svega toga uvjeren da će Finci protiv Hrvatske odigrati još jednu veliku utakmicu.

- Pritisak je na Hrvatskoj, mi dolazimo rasterećeni. U te dvije utakmice igrali smo napadački, a čak i sad kad je pred nama najjača reprezentacija, mi želimo igrati napadački i pobijediti. Ne dolazimo po remi, razmišljamo o pobjedi - jasno je poručio Pohjanpalo.

I to treba uzeti u obzir!

Linker
04. svibanj 2024 05:49