Reuters / Russell Cheyne Livepic / REUTERS

TKO KAŽE DA JE HRVATSKA SLABA U OBRANI? JOZO ŠIMUNOVIĆ TVRDI: Ta dva Slavonca su sjajna! Hrvatska se uopće ne mora plašiti, jer smo jednostavno bolji

ČAČIĆEVI STOPERI Srce obrane Vatrenih protiv Ukrajinaca činit će momci iz Osijeka i Požege - slavonski bedem Vida i Mitrović
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. ožujak 2017. 16:28

Slavonija nema visokih planina. Najviša je Psunj, locirana u jugozapadnom području, doseže 984 metra. Ali kad su Vatreni u pitanju, onda Slavonija ima dva visoka “planinska vrha”, dva momka koji će u Maksimiru pokušati zaustaviti nalete ukrajinskih vjetrova koji će prijetiti Subašiću.

Stoperski par u izboru Ante Čačića, bit će slavonski bedem koji će činiti Domagoj Vida i Matej Mitrović. Vida (27) rođen je u Osijeku, a Mitrović (23) u Požegi.

Domagoj je “iskusnjara”, o njemu se zna uglavnom sve. Iz matičnog Osijeka završio je u Bayeru iz Leverkusena, ali se onda vratio u domovinu, u zagrebački Dinamo iz kojeg je početkom 2013. godine otišao u kijevski, gdje je jedan od stožernih igrača. On je zaista pravi Slavonac, voli se opustiti, zabaviti, ali je isto tako vrhunski profesionalac, jedan od dobrih duhova nacionalne vrste. Njega biste uvijek željeli imati u društvu, ali i na travnjaku. Čista je pozitiva, “slavonski bećar” ima široku dušu, osvaja svojim ponašanjem na terenu i izvan terena.

Rijeka, 060216.
Stadion Rujevica.
Prijateljska utakmica izmedju HNK Rijeka i NK Siroki Brijeg.
Na fotografiji: Matej Mitrovic, Filip Bradaric i Ivan Vargic.
Foto: Vedran Karuza / Novi List / CROPIX
Foto: Vedran Karuza / Novi List / CROPIX

Pohvale Šimunovića

Matej je pak jako mlad momak koji je u kratkom vremena autorizirao sjajnu karijeru. Kao mlađahni klinac igrao je za Kutjevo, Kamen Ingrad i Papuk iz Velike, a u pravu seniorsku karijeru zakoračio je u vinkovačkoj Cibaliji. Prije gotovo četiri godine preselio se u Rijeku i tamo postao jedan od krucijalnih igrača, čovjek bez kojeg je bilo nemoguće zamisliti obranu koju je slagao Matjaž Kek. Postao je reprezentativac, a ovog ljeta je zgotovio sjajan transfer u Bešiktaš. Koliko nedostaje Rijeci najbolje se vidi na startu proljeća, momci Matjaža Keka su jesenas s Mitrovćem u momčadi primili samo osam pogodaka, a sad u pet kola nastavka - sedam!

Dakle, protiv Ukrajine, Slavonija brani Hrvatsku! Srce obrane drže momci iz Osijeka i Požege. Hoće li je uspjeti obraniti? Hoće li prije svega Mitrović moći adekvatno zamijeniti Vedrana Ćorluku?

Evo što na to kaže hrvatski stoper koji igra za Celtic, Jozo Šimunović:

- Naravno, siguran sam da će slavonski bedem Mitrović - Vida obraniti Hrvatsku! Sjajni su ti Slavonci, kako ne bi mogli? O njima zaista imam visoko mišljenje. Držim da se o Domagoju Vidi i ne treba previše elaborirati, jer je godinama pokazao o kakvom se vrsnom stoperu radi - kaže Šimunović.

Kad se radi o Mitroviću veli...

- Jako brzo je odličnim igrama za Rijeku stigao do reprezentacije, a kad vidite da je završio u klubu kao što je Bešiktaš, onda je valjda jasno da se radi o stoperu visoke kvalitete. Zaista se ne trebamo plašiti kad na stoperskim pozicijama imamo ta dva slavonca. Konačno, ne mora se Hrvatska uopće plašiti Ukrajinaca, jer smo jednostavno bolji.

Čekanje na Otoku

Za kraj, stoper Celtica je kazao:

- Neka naši Slavonci i cijela Hrvatska odigraju super utakmicu i pobijede, neka bude slavlja. Svima držim palčeve, ali želim da uskoro i mi s Otoka stignemo do reprezentacije. Za Lovrena neće biti problema, a možda se izbornik i mene sjeti...

Linker
03. svibanj 2024 05:06