CROPIX
PRAVE PORUKE IZ SVLAČIONICE

TO JE HRVATSKA KAD IZA NJE STOJI 30.000 NAVIJAČA! 'Odigrali smo veliku utakmicu, ali nemojmo biti balkanske glave, budimo Nijemci!'

HRVATSKA SVLAČIONICAVeliko zadovoljstvo izabranika Zlatka Dalića nakon ostvarene visoke pobjede, ali i pametno razmišljanje da ih do Rusije ipak dijeli još uzvratna utakmica
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. studeni 2017. 09:55

Zadovoljni, s puno komplimenata za igru, ali i oprezni su Vatreni nakon 4:1 pobjede protiv Grčke u prvoj utakmici dokvalifikacija na Maksimiru.

- Nemojmo misliti da je gotovo, nemojmo biti balkanske glave, budimo Nijemci - u polušali, ali ipak s dosta ozbiljnosti reagirao je Danijel Subašić, odajući:

- Nije ni ranije u kvalifikacijama igra bila tako slaba, više je bilo nesreće. U ovoj utakmici ekipa je bila na vrhunskoj razini, ispoštovali smo što je šef tražio. Moramo ostati skupa kao u zadnje dvije utakmice, ostaviti naše mušice sa strane, biti svi kao jedan, kao kolektiv. Navijači nam jako puni znače, htjeli smo dati sve od sebe i za njih.

Andrej Kramarić je pogodak posvetio obitelji.

- Super tekma, to mnogi kažu, ne samo kad je u pitanju reprezentacija nego uopće nogomet, to Hrvatska može priređivati, sada to moramo dokazivati u kontinuitetu. Nadam se da je ovih 4:1 dovoljno, teško je očekivati da nećemo zabiti tamo gol. Pričekat ćemo prilike, pa rekao bih da i tamo možemo dobiti. Volim napadački stil nogomet, nećemo ništa htjeti ostaviti riziku, gol u gostima će nam puno značiti.

Šime Vrsaljko:

- Ne smijemo se opustiti, vjerojatno je ovo moja najbolja utakmica za reprezentaciju, nikad nisam imao dvije asistencije, ali to je manje bitno jer izgledali smo kao momčad, a publika je bila fenomenalna.

Na istoj razini

Kapetan Luka Modrić:

- Kao ekipa odigrali smo veliku utakmicu od prvog do zadnjeg, to je sigurno recept. Bili smo na nivou, uz prekrasnu podršku svih 90 minuta. To su razlozi zašto smo bili tako dobri.

Dalić je unio novosti.

- Dosta novosti, dao nam je zadatke, rekao kako da se postavljamo na terenu, što od nas traži. Za to smo radili ova tri dana, mislim da smo na dobar način odgovorili na sve njegove zahtjeve. Veliku smo utakmicu odigrali, ali takva nas čeka tamo i morat ćemo biti na ovoj razini da potvrdimo plasman.

Je li ovo jedna od boljih utakmica koju je Hrvatska odigrala s vama.

- Kad se pogleda važnost, sigurno je tako.

Linker
07. svibanj 2024 02:34