NATALIA KOLESNIKOVA Afp
LEGENDARNI TRENERI

U čitavoj priči u Rusiji bod je jedina pozitivna stvar! ‘Guramo do zadnje trećine, a u nju ne ulazimo‘

‘Nemojmo se zavaravati, prošli smo Moskvu, vjerojatno ćemo i Bratislavu, ali nama trebaju pobjede‘
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 03. rujan 2021. 09:04

Bod uoči utakmice u Moskvi vjerojatno bi potpisali svi u hrvatskoj reprezentaciji, ali sada je vrijeme da se počnu nizati pobjede i da igra hrvatske reprezentacije dobije jasniji identitet u napadu. Tako bi se mogla sažeti razmišljanja hrvatskih stručnjaka s kojima smo razgovarali dan nakon remija s Rusijom, a uoči gostovanja u Bratislavi.

Za Zorana Vulića, bod je dobar, ali samo ako se pobijedi Ruse u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

- Inače bismo, što se tiče prvog mjesta, mogli izvisiti.

Alibi ponašanja

Vulić odmah naglašava da je očekivao više.

- Ova reprezentacija Rusije i nije neki naročiti suparnik, barem za nas. Znam da je svaki bod s gostovanja dobar, pa bi tako bilo i protiv Slovačke. Međutim, u tom slučaju ostajemo pritisnuti imperativom da moramo pobijediti sve do kraja, a to nije lako, jer moguće je da negdje kiksamo. Slaba nam je komponenta napad. Mi guramo sve do zadnje trećine, a u nju praktički ne ulazimo.

Ivan Katalinić primjećuje da se na licima igrača nakon utakmice moglo vidjeti kako su svjesni da su bolji, zato i nisu baš bili zadovoljni.

- Bod je praktično jedina pozitivna stvar s te utakmice. I da bude jasno, uoči utakmice ja bih potpisao jedan bod, ali kad se analizira odigrani susret, ostaje dojam da nismo ušli odrješito, s namjerom da dobijemo. I to je ono što mi smeta.

Malo je igrača zaslužilo bolju ocjenu od šestice, smatra Katalinić.

- Najbolji Kovačić, solidan Livaković, svojom aktivnošću standardno me zadovoljio Brozović, pozitivan je bio Sosa, svi ostali mlaki, nedorečeni...

Ivan Buljan drži da Dalićevoj vrsti hitno trebaju pobjede.

- Slušam i čitam komentare, nabrajaju se naše prilike, a moj je zaključak da smo mi igrali na 0-0 te kako praktično nismo izradili nijednu pravu priliku. Nemojmo se zavaravati, prošli smo Moskvu, vjerojatno ćemo tako i Bratislavu, ali nama trebaju pobjede. Nakon utakmice zaključio sam da je najbolje to što nismo izgubili, jer poraz bismo vrlo teško nadoknadili. Dakle, nismo dobro igrali, bod je jedino što je spomena vrijedno.

Nešto blaži u analizama bio je Goran Vučević, koji smatra da nema mjesta za veliko razočaranje, jer ostvario se pozitivan rezultat, ali također priznaje kako je igra Hrvatske puna manjkavosti.

- U konstrukciji napada smo zapeli, tu je jedino Kovačić pokazao da je u stanju stvoriti višak, zato je bio najbolji. Drugi su uglavnom imali alibi ponašanja. Ovo je dosta pomlađena reprezentacija, treba nam strpljenja, i to bi bilo u redu kada bi bilo vremena. Ipak, osnovni cilj je postignut, a to je da se ne izgubi.

Slovaci nas žele iznenaditi

Vučević ističe na čemu treba raditi:

- Nemamo skok-igru u napadu, nema okomitosti… Ono što je upalo u oči to je da su Kovačić i Vlašić jedan drugoga gušili, učinak njihove igre mora biti bolji. Nadam se da ćemo više pokazati u Bratislavi, tu bi nam pobjeda značila jamstvo uspjeha u kvalifikacijama.

Linker
20. svibanj 2024 21:46