OLI SCARFF Afp
MINI ANKETA

Vatreni stožer prognozira veliko finale Lige prvaka: ‘City je favorit, ali Chelsea može sa svima‘

U pobjedu Chelseaja vjeruje Marjan Mrmić, a "bluese" u engleskom duelu ne otpisuje ni Ladić
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 29. svibanj 2021. 15:11

Posljednjih barem 90 minuta teške i iscrpljujuće klupske sezone opet će imati hrvatski pečat. Mateo Kovačić s Chelseajem juri po svoj četvrti naslov LP-a, a o duelu sa sjajnim Guardiolinim Man. Cityjem, napravili smo mini-anketu s članovima "vatrenog" stožera, izuzev izbornika Zlatka Dalića, koji je već ranije poručio:

- Kada gledamo statistiku, sigurno je City favorit, Guardiola je posložio momčad za osvajanje Lige prvaka. Ali Chelsea me oduševio igrom u posljednje vrijeme. Zbog Matea, naravno, navijam za Chelsea, nadam se da će igrati u finalu te kako ćemo opet rezati slavljeničku tortu. No u svakom slučaju, bit će zanimljiva utakmica sigurno.

To su misli Dalićeva stožera uoči šlaga klupske sezone, dok dobre želje šalju i Lovre Kalinić i Josip Juranović...

Kakvu ulogu očekujete od Matea Kovačića?

LADIĆ: Normalno da mi u Hrvatskoj s posebnom pozornošću pratimo naše igrače, i nadamo se da će Mateo dobiti priliku igrati finale, što je posebna čast, a bez obzira na ozljedice koje je imao, sada je fit, i vjerujem da će zaigrati.

ĆORLUKA: Sigurno da prije svega želimo da nastupi u finalu, jer u dosadašnja tri finala s Realom nije imao tu čast.Iza njega je odlična sezona, očito je imao veliko povjerenje Tuchela, koji se o njemu izražavao u superlativima. Jasno, tek se vratio nakon jedne pauze, no siguran sam da će Kova biti važan dio Tuchelova plana, i svi mu želimo da svoju dionicu odradi odlično, jer apsolutno ima sposobnost igrati na najvišoj razini.

MRMIĆ: Kova je bio važna karika u igri Chelseaja do ozljede, ali igra konstantno jako dobro, i njegov bi nastup trebao biti zapažen.

Kakvu utakmicu očekujete, s obzirom na (pre)dugu sezonu?

LADIĆ: Ujedno je i dosta dug period pauze između zadnjeg kola i finala, i teško je držati tenziju, ali s obzirom na to da su to dva engleska kluba, može se očekivati maksimum od prve do posljednje minute.

ĆORLUKA: Finale je specifičan, gdje možete planirati koliko god želite, ali jedan potez ili trenutak mogu sve usmjeriti u nekom drugom smjeru. Nadam se da će utakmica biti otvorena, atraktivna i napeta.

MRMIĆ: Specifična je sezona, ali specifična je utakmica; veliki finale, jedan dvoboj i sve što takav duel nosi briše umor.

City je prema svim parametrima favorit; može li Chelsea iznenaditi?

LADIĆ: S obzirom na jednu utakmicu, uvijek se može iznenaditi. Šanse su objektivno na strani Cityja, ali ne bih otpisao Chelsea.

ĆORLUKA: City slovi kao favorit, ali Chelsea je pokazao da može i zna, recimo, protiv Reala i Atletica, dvije momčadi koje itekako znaju igrati u Europi. Zato ne možemo govoriti o iznenađenjima, finale je otvoren, bez obzira na to što je City na papiru favorit.

MRMIĆ: Chelsea je ove sezone, pogotovo u drugom dijelu, pokazao da se može nositi sa svima, pa tako i s ovakvim Cityjem, i Chelsea je moj favorit.

Bi li se Guardiola pobjedom etablirao kao najbolji trener svijeta?

LADIĆ: Zaista je Pep dugi niz u samom trenerskom vrhu, i bez obzira osvojio ili ne, on zaslužuje tu laskavu titulu.

ĆORLUKA: Mislim da ne treba nešto posebno dokazivati nakon svega što je napravio dosad, no jasno da je u City došao kako bi osvojio LP, a pritom bi dokazao kako može otići do kraja i bez Messija. Utakmica sigurno ima njemu osobno veliki značaj, iako mu neće definirati status - oni koji vole njegov nogomet već sada misle da je najbolji, onima koji ne vole, ni ovo neće biti dovoljan dokaz.

MRMIĆ: On je vrhunski trener, ima velike stvari iza sebe i radi se, o sjajnom stručnjaku, ali kažem, mislim da će mu Tuchel pomrsiti račune

Linker
17. svibanj 2024 09:06