Getty Images
KREATOR DOBROG OZRAČJA

VEDRAN ĆORLUKA UZ VATRENE U UKRAJINI Čarli ozlijeđen dolazi popraviti narušenu atmosferu u hrvatskoj reprezentaciji koja lovi posljednji vlak za SP

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2017. 21:30

Izbornik Ante Čačić poznat je između ostalog i po tome što mu je jako važna dobra atmosfera u nacionalnoj nogometnoj vrsti. Otkad je on preuzeo vođenje Vatrenih, upravo se o tome često govorilo i pisalo, bez obzira na sve vanjske utjecaje, ozračje u redovima reprezentativaca uvijek je bilo dobro, poticajno, a Čačić je svakako jedan od kreatora takvog stanja.

Uoči odlučnih utakmica s Finskom i Ukrajinom, sudara koji odlučuju o odlasku Vatrenih na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, odlučio je pozvati dokapetana Vedrana Ćorluku, pridružiti ga svojoj vrsti kao podršku, kao čovjeka koji će također pridonijeti ostvarenju želje kad se radi o putu na SP.

- Razgovarali smo, rekao sam mu da dođe, da bude s nama. Ćorluka je dio naše reprezentacije, neka je tu, želimo da bude s nama na putu prema Rusiji - kazao nam je jučer izbornik.

Naravno, sad je naravno pitanje kad će se Vedran pridružiti Vatrenima, jer sve ne ovisi samo o njegovoj volji, nego i njegova kluba, moskovskog Lokomotiva. Ćorluka je u fazi rehabilitacije nakon ozljede, tako da radi po posebnom programu. Mora se vidjeti hoće li ga klub pustiti i koliko uopće može dobiti slobodno kako bi bio uz nacionalnu vrstu.

Skroman doprinos

Kako sada stvari stoje, Ćorluka će doći u Kijev, bit će uz svoje dečke prije i na utakmici s Ukrajinom, dakle, u pravo vrijeme, kad će se vjerojatno i odlučivati putnik za Rusiju.

U ovim kvalifikacijama Ćorluka je odigrao ‘dvije i pol’ utakmice. Igrao je u Maksimiru protiv Turske (1:1), zbog problema s preponama u Skadru je izašao nakon 45 minuta, a posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je protiv Islanda, 12. studenoga prošle godine u pobjedi od 2:0.

Lijepo je da će Ćorluka biti uz Vatrene, njegov duh itekako je potreban u ovim odlučnim vremenima u kojima se odlučuje o tom sudbinskom putu za Rusiju. Ćorluka je za reprezentaciju odigrao 95 utakmica, drži sedmo mjesto na ljestvici po broju odigranih utakmica, iza Srne, Pletikose, Šimunića, Olića, Darija Šimića i Luke Modrića. Dakle, od onih koji se još nisu oprostili od Vatrenih, ispred njega je samo Modrić.

Bilo bi dobro da svoj 100. nastup za Vatrene doživi u Rusiji. Značilo bi to, dakako, da je Hrvatska stigla daleko na Svjetskom prvenstvu...

Linker
07. svibanj 2024 18:49