REUTERS/Susana Vera / REUTERS
NEĆE RISKIRATI

VRSALJKO ĆE BITI POTPUNO SPREMAN, ALI TEK ZA SLJEDEĆU SEZONU Hrvatski as neće se stići oporaviti niti za Island

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. svibanj 2017. 20:52

Rehabilitacija Šime Vrsaljka, kojem je još 19. ožujka protiv Seville ozlijeđeno koljeno, ide dobrim ritmovima. To se može zaključiti iz njegova postupnog jačanja ritma treninga, ali i iz obavljenih pregleda stražnjeg križnog ligamenta. Istovremeno je, međutim, sve jasnije kako reprezentativni desni bočni Atletico Madrida neće biti u konkurenciji za utakmicu s Real Madridom ove srijede.

To je zapravo najvažniji meč Colchonerosa u ovoj sezoni, i među njima još plamti nada kako bi mogli nadoknaditi tri gola minusa iz prve utakmice. Vrsaljko neće konkurirati za dvoboj s Modrićem, Kovačićem i društvom, a to zapravo onda znači da više neće ništa riskirati ni do kraja prvenstva. Atletico je na bod od direktnog ulaska u Ligu prvaka u preostala dva kola (Betis, Athletic) te praktično Vrsaljku nema ni najmanjeg motiva-razloga nezaliječen ulaziti u igru.

Objektivno je da nakon parcijalne rupture stražnjeg križnog ligamenta igrač barem dva mjeseca miruje, a kad taj minimalni rok istekne kraj je prvenstva.

To sve skupa znači da Vrsaljko neće biti spreman niti za utakmice reprezentacije, u Los Angelesu i na Islandu, pa će vrijeme do početka priprema maksimalno iskoristiti za potpunu sanaciju koljena i spremni ulazak u novu sezonu.

Linker
02. svibanj 2024 08:09