Ivan Perišić i Antonio Conte

 Daniel Leal/afp/profimedia
POZNATA I PLAĆA

Conte više nije na burzi? Na pomolu veliki posao, slavni Talijan preuzima najveću senzaciju iz prošle sezone

Predsjednik kluba dao je odobrenje, sve je spremno za potpis
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 27. travanj 2024. 23:57

Talijanski mediji tvrde kako je prošlosezonski prvak Italije Napoli postigao dogovor s Antoniom Conteom oko trogodišnjeg ugovora za mjesto glavnog trenera na stadionu Diego Armando Maradona od sljedeće sezone.

Prema Ciru Veneratu, stručnjaku za transfere Rai Sporta, Conte je praktički pred potpisom za Napolitance. Izvješće navodi da su navodno su dogovoreni i financijski detalji Conteova ugovora s Napolijem, iako isti javnosti još nisu poznati. Drugi mediji, uključujući Calcionapoli24, sugeriraju da bi brojke mogle biti negdje oko 6,5 milijuna eura po sezoni.

Raspad nakon Spallettija

Venerato u svom izvješću tvrdi da je još konačno odobrenje predsjednika kluba Aurelia de Laurentiisa sve što nedostaje prije nego što sporazum postane služben.

Napoli, koji je ove sezone već imao tri različita trenera, Rudija Garciju, Waltera Mazzarrija i sada Francesca Calzonu, također je procjenjivao angažmane Vincenza Italiana ili Stefana Piolija, ali Conte je ostao prvi izbor, čak i ako ih je natjerao da neko vrijeme pričekaju.

De Laurentiis je ranije ove sezone, nakon što je postalo jasno da Napoli neće obraniti naslov talijanskog prvaka (u međuvremenu je Inter već osigurao titulu), ustvrdio kako niti jedan igrač iz aktualnog kadra nije siguran od potencijalnog ljetnog odlaska. Nakon osvajanja prvog naslova prvaka u 33 godine, u sezoni 2022./23. pod vodstvom trenera Luciana Spallettija, koji je podnio ostavku prošlog ljeta, Napolijeva forma je ove sezone krenulo nizbrdo, tako da trenutačno zaostaje čak 37 bodova za novim prvakom Interom.

Također, svlačionicu Napolija često potresaju problemi, posebno naglašeni dugotrajnim pregovorima o novom ugovoru s najvećom zvijezdom, nigerijskim napadačem Victorom Osimhenom, ranije tijekom ove sezone. De Laurentiis želi izbjeći ponavljanje takvih poremećaja i odlučan je ‘resetirati’ momčad ako bude potrebno. Nadalje, navijači Napolija nastavili su prosvjede, a nekoliko puta su nakon završetka utakmica pozvali momčad da im “očitaju bukvicu”. Ultrasi su također tražili od kluba da igra sa svojom mladom momčadi iz akademije u preostalim utakmicama ove sezone, iako trenutačno nisu među sedam momčadi koje će igrati europsko natjecanje iduće sezone.

- Osobno se ispričavam navijačima Napolija, posebno onima koji su se toliko žrtvovali da bi nas pratili u gostima. Prosvjed je razumljiv, moramo ga prihvatiti, a iskreno im mogu samo zahvaliti što su to učinili relativno uravnoteženim prosvjedom. Ispričavamo se navijačima zbog ovako lošeg završetka sezone - rekao je trenutačni Napolijev trener Calzona.

Povratak u Serie A

Antonio Conte je bez posla otkako je napustio Tottenham krajem ožujka 2023. godine, a sada ima želju preuzeti neku momčad. Prema izvješćima talijanskih medija, jedva čeka prihvatiti novi projekt, ali samo ako je doista ambiciozan. Talijanski stručnjak će, navodi se, izabrati klub u kojem su ciljevi jasni od prvog dana, u kojem se može odmah boriti za osvajanje trofeja.

Također se želi vratiti u talijanski nogomet, u Serie A, u kojem ga nije bilo od 2021. godine, gdje je ‘vatrena moć’ u smislu financija u svakom slučaju dosta ograničena u usporedbi s Engleskom. Iz tog razloga, čini se nemogućim da će se približiti 17 milijuna eura godišnje koliko je primao u Spursima, ali čini se da mu u ovom trenutku novac ipak nije prioritet.

Conte je, inače, naslov talijanskog prvaka kao trener do sada osvajao s Juventusom (tri puta) i Interom (jednom). Prvak Engleske je bio jednom s Chelseajem.

Linker
27. travanj 2024 23:58