Antonio Cassano
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU
ŽIVIO JE POPUT BOEMA

Jedan od najvećih promašaja Reala u povijesti sve priznao: ‘Dobio sam 14 kg i uopće me nije bilo briga!‘

Kad je stigao 2006. godine, od njega se očekivao boom. Sve se pretvorilo u katastrofu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2021. 23:09

Jedan od najvećih tržišnih promašaja madridskog Reala u novijoj povijesti bio je trenutak kada je odlučeno da se iz Rome dovede Antonio Cassano. Napadač je u siječnju 2006. godine postao tek drugi Talijan (nakon Christiana Panuccija) koji je igrao za kraljevski klub. Očekivalo se da će nastaviti svoju golgetersku seriju i u Madridu te na taj način opravdati povjerenje i novac koji je u njega uložen.

No, iako je već na svom debiju postigao pogodak tek tri minute nakon ulaska u igru u kup-susretu protiv Betisa, sve se ubrzo pretvorilo u pravu katastrofu. Realovi su Galacticosi tada bili pod vodstvom Fabija Capella koji se nije mogao nositi s Cassanovim ponašanjem kojega je ponovno opisao gostujući u jednom podcastu...

- Imao sam 12 kilograma viška i uspio sam ih skinuti u Realu, nešto prije dolaska, nešto u prvim tjednima. Onda je na ljeto 2006. došao Fabio Cannavaro pa sam se opet udebljao jer smo se dosta družili. Par mjeseci poslije su me suspendirali zbog hranjenja, posvađao sam se i s Capellom - rekao je Cassano.

Glavni krivac za lošu madridsku epizodu bila je - Nutella.

- Nutella je bila jedan od sponzora Reala. Svakog mjeseca dobili bismo kantu od pet kilograma tog proizvoda. Ja sam Nutellu jeo žlicom, izravno iz kante. Nije prošlo dugo i opet sam dobio 14 kila. Nisam igrao, sjedio sam na klupi pa sam u toj depresiji krenuo jesti Nutellu i debljati se.

Inače, Cassano je u sezoni i pol za Real odigrao 29 utakmica, zabio četiri gola i dodao tri asistencije.

Linker
19. svibanj 2024 14:31