GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
KUHA SE TRANSFER

Može li ovo biti prekretnica? Nekad velika Dinamova nada bi uskoro mogla preseliti u redove turskog velikana

Hrvat je 2018. godine za šest milijuna erua prešao iz Dinama u Romu, no nije dobio pravu priliku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 09:07

Ante Ćorić je bio jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i Dinama kada je 2018. godine za šest milijuna eura preselio u Romu. Iako se činilo kako je to početak velike karijere, u Romi nikada nije dobio pravu priliku pa je igrao na posudbama u Almeriji, Venlu, Olimpiji iz Ljubljane i švicarskom Zürichu s kojim je osvojio i naslov prvaka.

Usprkos dobrim igrama, švicarski ga prvak neće otkupiti, a ni ostaviti na posudbi. Talijani pišu kako je Ćorić odbio smanjenje plaće u Romi pa se nije ni mogao vratiti u Zürich. Jose Mourinho ne računa s njim i želi osloboditi prostor za dovođenje Andree Belottija pa je uz Ćorića na listu za odstrjel stavio i Amadoua Diawaru i Justina Kluiverta.

Za Ćorića je bila zainteresirana i Rijeka, ali on je odbio mogućnost igranja za neki drugi hrvatski klub osim Dinama, a Modri nisu bili zainteresirani za njegov povratak. Ipak, izgleda da neće još dugo čekati na rješenje svojih muka.

Turski Fotosport piše kako je Bešiktaš zainteresiran za Ćorića, a navodno su na adresu rimskog satava već poslali i ponudu. Nije poznato koliko Turci nude, ali Roma razmatra njihovu ponudu. Ćorić bi do kraja prijelaznog roka mogao imati novi klub.

Linker
10. svibanj 2024 05:32