Ivan Perišić

 MIGUEL MEDINA Afp
SERIE A

Nastavlja se mrtva trka Milana i Intera, Perišić opet zabio, Brekalo asistirao u trijumfu Jurićeve ekipe

Pobijedi li Milan sve utakmice do kraja, postat će prvak prvi put nakon točno 11 godina
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. svibanj 2022. 20:24

Mučio se Milan u domaćem susretu s Fiorentinom, promašio je neke dobre prilike, a ni gosti nisu bili bezopasni. Bodovi su bili imperativ za zadržavanje prednosti ispred gradskog rivala Intera u velikoj utrci za naslovom prvaka Italije, a neizvjesnost je trajala sve do 82. minute kad je Rafael Leao iskoristio poklon-bon gostujućeg vratara Terracciana i pogodio za 1:0. Ante Rebić za Milan je igrao od 56. minute, a Stefano Pioli je u 67. minuti aktivirao i iskusnog Zlatana Ibrahimovića.

Rossoneri su svoje napravili, ako osvoje naslov malo tko će se sjećati kako su u pojedinim utakmicama dolazili do bodova. . Pobijedi li Milan sve utakmice do kraja, a čekaju ga Verona i Sassuolo u gostima i Atalanta na San Siru, postat će prvaci po 19. put u povijesti, a prvi put nakon sezone 2010./11. Stefanu Pioliju bio bi to prvi veliki trofej u trenerskoj karijeri.

- Momčad je igrala dobro i žestoko se borila protiv suparnika koji nam je stvorio probleme. Fiorentina je bila opasna, ali smo napravili još jedan korak dalje za nas i naše fantastične navijače. Pogodak nam je skinuo veliki teret s ramena. Opet smo imali toliko puno prilika, pravi mentalitet, te smo nastavili raditi kao momčad. U ovakvim će utakmicama uvijek biti tenzija jer se borimo za jako važan cilj. Zbog toga svi osjećamo tu energiju i postaje sve teže suzdržavati se kako vrijeme ide. No, svi smo u klubu pozitivni, od vrha nadalje, te ni u teškim trenucima nismo prestali vjerovati u naše sposobnosti. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu – poručio je presretni Pioli.

image

Ante Rebić

TIZIANA FABI Afp

Juventus je s dva pogotka Leonarda Bonuccija svladao Veneziju rezultatom 2:1. Poentirao je iskusni stoper u 7. i 76. minuti, dok je za goste u 71. izjednačio Aramu. Staroj dami ovo je bila treća pobjeda u posljednja četiri nastupa kojom su praktički osigurali najmanje četvrto mjesto, odnosno plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Barem neka utjeha, kad je Juventus ove sezone ostao bez borbe za titulu, što se podrazumijevalo u ranijim godinama dominacije.

- Nema smisla vraćati se na odlazak Cristiana Ronalda. No, osim njega, izgubili smo dosta igrača zbog ozljeda i to nam je štetilo. Razmišljajući ovako nakon utakmice, ako smo na ovoj poziciji, to i nije toliko loše, Da smo pobijedili Villarreal i prošli u četvrtfinale Lige prvaka, mogli smo potrošiti energiju koju smo trebali kako bismo zadržali četvrto mjesto u Serie A. Treba gledati pozitivne stvari – poručio je Juventusov trener Massimiliano Allegri.

Talijanski su mediji istaknuli kako je impresivan debi ima 18-godišnji Fabio Miretti: - Hvala klupskoj akademiji što ga je odgojila u posljednjih osam godina. Rijetko je da momak iz akademije uđe u seniorsku momčad – kazao je Allegri.

Torino je nastavio pozitivan niz i na gostovanju kod Empolija. Momčad hrvatskog trenera Ivana Jurića je bez poraza u posljednjih šest kola, u kojima je ostvarila tri pobjede i tri remija. U Empoliju se Andrea Belotti hat-trickom pobrinuo za sva tri boda, i to nakon vodstva domaćina iz 56. minute.

Pogodio je Zurkowski, ali je u 59. minuti crveni karton dobio Verre i oslabljeni domaćin nije izdržao. Belotti je pogodio s bijele točke u 78. i 87. minuti, a konačnih 1:3 postavio je u šestoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Josipa Brekala koji je odigrao cijelu utakmicu za Torino. Marko Pjaca zbog ozljede nije konkurirao za nastup. Jurićeva se momčad ovom pobjedom popela na 10, mjesto to za devetoplasiranom Veronom zaostaje pet bodova.

Perišić zabio glavom za vodstvo Intera

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac prvog pogotka za Inter u 2-1 (2-0) gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 35. kola talijanskog prvenstva kojom su se "crno-plavi" vratili na dva boda zaostatka za svojim gradskim rivalom Milanom koji je na vrhu ljestvice.

Perišić je u 12. minuti odlično skočio na prvoj vratnici i glavom u mrežu proslijedio korner Dimarca. Bio je to sedmi Perišićev prvenstveni gol ove sezone.

Na 2-0 povisio je Lautaro popravivši nakon odbijanca nerealizirani kazneni udarac u 39. minuti kojega je izborio Džeko. Domaći su smanjili na konačnih 2-1 u 72. minuti kada je Pussetto bio najbrži na odbijenoj lopti nakon što je Handanovič krajnjim naporom zaustavio slobodni udarac Deulofeua.

I Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter, dok je Filip Benković ostao na klupi Udinesea.

Linker
18. lipanj 2024 00:22