Slavlje Duvana Zapate

 ISABELLA BONOTTO Afp
ČEKALI SU TRI DESETLJEĆA

Pogledajte eurogol kojim je srušen Juve! Pašalić i društvo napravili ‘čudo‘ kakvo se ne pamti 30 godina

Atalanta se velikom pobjedom u derbiju izjednačila s prvakom Interom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. studeni 2021. 20:13

U derbiju 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je kao gost u Torinu svladala Juventus sa 1:0.

Atalanta je tako ostvarila prvu prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod Juventusa u Torinu još od 1989. godine, a pobjednički pogodak postigao je Duvan Zapata nakon pogreške domaće obrane i asistencije Djimsitija u 28. minuti. Juventus pak nastavlja sa svojim blijedim izdanjima. Mogla se Stara dama spasiti od poraza, ali je Dybala u završnici iz slobodnog udarca pogodio gredu.

GOLČINU ZAPATE POGLEDAJTE OVDJE

- Odigrali smo jako dobro protiv jakog suparnika. Stvorili smo im velike probleme u prvom poluvremenu, dok smo se u nastavku previše povukli. Na kraju je najvažnije da se kući vraćamo s tri boda – kazao je Zapata.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Za razliku od ranijih utakmica, ovaj put društvo iz Bergama uspjelo je sačuvati čistu mrežu.

- Toliko puno puta smo u posljednje vrijeme primali pogotke u završnim fazama utakmica, stoga je ovo za nas veliki korak naprijed. Liga je teška, puno je različitih tipova utakmica. Ovdje Atalanta dugo nije pobijedila, a još k tome nismo primili ni pogodak. Želimo pobjeđivati, ali idemo utakmicu po utakmicu – poručio je napadač Atalante.

Mario Pašalić u igru je upao u 59. minuti umjesto Pessine, a na kraju priče od zadovoljstva je sjao i trener gostiju Gian Piero Gasperini.

- Ovo je radost za mene, ali i za klub i za cijeli grad Bergamo. Bila je to teška borba i vrlo tjelesna utakmica, ali smo je do kraja odigrali na istoj razini. Mnoge su se stvari pričale o Atalanti na početku sezone, ali krenuli smo dobro, inače ne bismo imali 28 bodova. Bilo je nekih utakmica koje nisu otišle u našu korist, nismo uzeli neke bodove koje smo zaslužili. Imali smo i problema s ozljedama, ali su se drugi igrači priviknuli na druge uloge. Sad imamo više opcija, stanje u momčadi je bolje – konstatirao je Gasperini.

A njegov nekadašnji učenik Ivan Jurić radi sjajan posao u Italiji. Ljetos je zamijenio klub, iz Verone je prešao u Torino s kojim se trenutačno nalazi u sredini ljestvice Serie A. U nedjelju je pred Jurićevim igračima velik izazov, gostuju kod Rome, a jasno je da je to velika utakmica i za splitskog stručnjaka jer će mu s druge strane biti jedan od najuspješnijih svjetskih trenera, legendarni Jose Mourinho.

- On je osvojio sve i zna kako treba sa sjajnim igračima. Roma mi izgleda kao uzbudljiva momčad. Čak i u porazima čini mi se da se igrači dobro izražavaju na terenu. Mourinhova najveća kvaliteta je empatija koji zna stvoriti s momčadi i njenim okruženjem. Roma je u Konferencijskoj ligi odigrala sjajnu utakmicu, to je momčad koja raste – rekao je Ivan Jurić.

Dotaknuo se i odnosa trener-igrač.

- Mourinho je sjajan u stvaranju empatije. Važno je pobrinuti se da ti igrači daju najbolje od sebe. No, to ovisi i o tome kakvu grupu igrača imate na raspolaganju. Ja uvijek nastojim biti isti. Ponekad je to OK, ali ponekad se dogodi da igrači ne prihvate tvoj način. Zasad je sve dobro, iako imamo puno stvari koje treba popraviti.

A što očekuje protiv Rome?

- Nadamo se da možemo odigrati dobro i osvojiti bodove jer je svaka utakmica prilika za to. Često smo protiv velikih momčadi izgubili zbog nijansi, kad se stvari nisu odvijale u našu korist, ali s dobrim igrama. Nadamo se da opet možemo ponoviti naše dobro izdanje, ali ovaj put uz osvajanje bodova – najavio je Jurić.

Linker
20. svibanj 2024 20:11