FABRIZIO CORRADETTI/IPA SPORT// IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ZADOVOLJAN MOMČADI

Tudor najavio važan susret pa poručio: ‘Potpisao bih ovkave rezultate Lazija idućih deset godina‘

‘Od mog dolaska Lazio je vodeći u poretku uz Inter i Atalantu‘, rekao je Tudor
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2024. 18:09

Lazio Igora Tudora ulazi u završnicu sezone te ih u nedjelju očekuje dvoboj 36. kola Serie A protiv Empolija. Rimska momčad nalazi se na sedmom mjestu talijanskog prvenstva, a uoči zadnja tri kola pred njima je borba za mjesta koja vode u Europu iduće sezone.

Pobjedom protiv Empolija gotovo pa sigurno bi osigurali mjesto koje vodi u Europsku ligu, no ‘Lacijali‘ su teoretski još u igri i za peto mjesto, koje vodi u Ligu prvaka. Peta Atalanta bježi im četiri boda, doduše, uz utakmicu manje. Velik posrtaj po tom pitanju Lazio je napravio u prošlom kolu, kada je u 92. minuti ostao bez tri boda na gostovanju kod Monze.

Ipak, gledajući duži period, od sredine ožujka kada je Tudor stigao u klub, Lazio bilježi sjajne rezultate. Tudor je u svim natjecanjima na klupi Lazija upisao pet pobjeda, dva poraza i jedan remi.

- Od mog dolaska Lazio je vodeći u poretku uz Inter i Atalantu. Inter je osvojio prvenstvo, a Atalanta je u finalu Europa lige. Potpisao bih ovakve rezultate za idućih deset godina - 2,16 bodova po utakmici - U Monzi smo mogli bolje. ali s vremena na vrijeme moramo odigrati ispod prosjeka - poručio je Tudor na konferenciji uoči susreta s Empolijem pa dodao:

- Ambicija mora postojati, kako bismo se inače bavili ovim poslom? Kao što sam rekao, moramo individualno rasti bez da postavljamo ciljeve. Nema smisla postaviti cilj, a ne napredovati.

Lazio u prvenstvu nakon Empolija očekuju susreti protiv prvaka Intera na San Siru i ovosezonskih fenjeraša Sassuola. Nimalo lagan raspored, uzimajući u obzir da će Sassuolo u posljednjem kolu vjerojatno odlučivati o svojoj sudbini u najvišem rangu.

- Fokusiran sam na ono što treba napraviti u posljednjih nekoliko utakmica, a onda ćemo naknadno razmišljati o prijelaznom roku. Nismo analizirali tko nam odgovara, a tko ne. Fokusirani smo na preostale utakmice - zaključio je Tudor.

Linker
10. svibanj 2024 18:09