OZAN KOSE Afp
SUD POZNATOG MAGAZINA

Vatreni među najboljim defenzivnim veznjacima planete: ‘Zaslužuje veće priznanje, često prolazi ispod radara‘

‘Njegova igra je tako jednostavna, a istovremeno učinkovita i pokreće momčad‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. travanj 2023. 17:38

Poznati magazin FourFourTwo pozabavio se temom najboljih defenzivnih veznjak planete. Prosudili su da je u ovom trenutku to Rodri, neizostavni adut Pepa Guardiole u Manchester Cityju. Popis završava legendom Barcelone Sergijem Busquetsom, a na listi se, unatoč svim pehovima i nedaćama u aktualnoj sezoni, našao i naš Marcelo Brozović.

"Hrvata su u početnim godinama u Interu pratile nedosljednost i problemi s disciplinom, ali izrastao je u najboljeg defenzivnog veznjaka u Italiji i među najboljima na svijetu", stoji u kratkom osvrtu spomenutog magazina, koji tvrdi da je hrvatski reprezentativac čak i podcijenjen, a na njihovom se popisu nalazi na sedmom mjestu.

image
GABRIEL BOUYS Afp

"Brozović često proleti ispod radara jer njegova je igra tako jednostavna, ali istovremeno je i učinkovita. Jako malo igrača u Seriji A bolje zadržava posjed. Brozovićeve namjere uvijek su progresivne i potiču Nerazzurre na akciju. Zaslužuje veće priznanje izvan Italije", napisao je FourFourTwo.

Našeg veznjaka pratile su brojne nesretne okolnosti tijekom sezone. Ozljede su ga izbacile iz konkurencije na ukupno 80 dana. U tom razdoblju Hakan Calhanoglu preuzeo je njegovu ulogu i ostao prva opcija Simonea Inzaghija uz Barellu i Mkhitaryana. I klupski sportski direktor Giuseppe Marotta nedavno je kritizirao igru veznjaka Vatrenih.

- Nije to Marcelo kakvog smo dosad poznavali - kazao je Marotta u razgovoru za Sky Italy.

Zato se sve više potežu priče o Brozovićevom odlasku krajem sezone. U talijanskim medijima dosad se spominjao iznos od oko 30 milijuna eura, a od mogućih relacija priča se o Barceloni i Liverpoolu. No, treba uzeti u obzir da su takve informacije zasad na razini čistih glasina.

FourFourTwo ispred Brozovića je, osim Rodrija, postavio sljedeće defenzivne veznjake: Joshua Kimmich (Bayern), Casemiro (Manchester United), Thomas Partey (Arsenal), Marco Verratti (PSG) i Declan Rice (West Ham).

Iza hrvatskog reprezentativca stoje već dugo ozlijeđeni N‘Golo Kante (Chelsea), te Eduardo Camavinga (Real Madrid) i već spomenuti Busquets.

Linker
20. svibanj 2024 19:52