Daniele De Rossi

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
JEZIKOVA JUHA

VIDEO Samo jedno pitanje bilo je dovoljno da dobije slom živaca: Pogledajte što je legendu izbacilo iz takta

Branič Rome Diego Llorente zapamtit će "jezikovu juhu" koju mu je dao njegov trener
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. travanj 2024. 08:58

Branič Rome Diego Llorente zapamtit će "jezikovu juhu" koju mu je dao njegov trener Daniele De Rossi usred utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Milana. Igrala se 72. minuta utakmice, Roma je vodila 2:0, bila već jednom nogom u polufinalu nakon 1:0 pobjede u prvoj utakmici na San Siru, ali imala i igrača manje nakon što je već u 31. Zeki Çelik dobio izravan crveni karton.

Llorente je prišao svojoj klupi i uspio De Rossija izbaciti iz takta. Španjolski nogometaš je svoga trenera, sudeći po gestikulaciji, pitao koliko je ostalo do kraja utakmice na što je De Rossi u trenutku eksplodirao. Bjesnio je trener Rome nekoliko trenutaka pored terena na svoga igrača, pokazivao mu da igra i ne razmišlja koliko se još igra.

Situaciju pogledajte OVDJE.

De Rossi je nakon odlaska Jose Mourinha uspio podići Romu. U 17 utakmica upisao je 12 pobjeda, tri remija i doživio samo dva poraza, od kojih jedan (protiv Brightona u osmini finala Europske lige) nije koštao njegovu momčad. Momčad je preuzeo ekipu u trenutku kada je bila deveta na ljestvici Serie A i doveo je na peto mjesto, posljednje koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka, te izborio polufinale Europske lige. Klupsko vodstvo ga je dan pred uzvratnu utakmicu protiv Milana potvrdilo kao trenera i za iduću sezonu.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo kako će Daniele De Rossi nastaviti biti glavni trener AS Rome nakon ove sezone i u doglednoj budućnosti. U njegovom kratkom mandatu u ulozi glavnog trenera, pozitivnim utjecajem koje je njegovo vodstvo donijelo cijelom klubu ispričao je svoju priču. Daniele vodi s poštovanjem i hrabrošću, dok su njegova snaga i duboko ukorijenjeno vjerovanje u klub istinski usklađeni s Rominim vrijednostima, gradom i navijačima bez premca.", priopćeno je iz kluba.

Linker
19. travanj 2024 09:02