Damir Krajač/CROPIX
PRESLAGIVANJE PRVAKA

Šimunić i Leko glavne uzdanice Dinama, Beqiraj i Alispahić se polako vraćaju!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2012. 10:12

Već večeras, u susretu s Lokomotivom, vidjet ćemo što novoga nosi Kruno Jurčić. Promjena će biti, naravno, bilo bi uostalom glupo dovesti novoga trenera koji će sve ostaviti kako je bilo. Ono što je sigurno jest da će Jurčić ubuduće najčešće koristiti 'romb’. Sustav koji je Jurčić inaugurirao, Čačić zatim 'zbacio s trona’, bit će opet osnovna Jurčićeva strategija, no vjerojatno ne već za Lokomotivu . S Jurčićem se vratio i kondicijski trener Zvonko Komes, čovjek poznat po 'vojničkom režimu’, s njime nema labavo. Jedna od osnovnih Jurčićevih preokupacija bit će, naravno, kako pripremiti momčad da iduće godine u Ligi prvaka bude kompetitivna, da se prije svega trkački i fizički može nositi sa suparnicima. Već na svojem prvom treningu Komes je krenuo sa svojim programom.

- Naš je osnovni cilj već na zimskim pripremama udariti temelje forme za iduću sezonu. Pripreme za Ligu prvaka moraju početi odmah, a ne tek na ljeto, jer onda je vremena premalo - pričao nam je Komes prije godinu dana, crtajući plan za zimsko razdoblje.

Fatos Beqiraj bio je prije godinu dana apsolutno prvi Jurčićev izbor. Glavni Dinamov napadač, koji je zabio na Bernabeuu, koji je kasnije i postao prvi strijelac lige. Iako je i Jurčić znao rotirati napadače, u Beqiraja je imao najviše povjerenja. S Krstanovićem je, nakon dobrog zajedničkog početka, trener bio u 'tihom sukobu’. Rukavinu je na početku svoga drugog mandata Jurčić dosta forsirao, međutim, kako je ta era išla prema kraju i Šibenčanin je gubio svoj status. Ne kažemo da se Jurčić neće ponovno okrenuti njemu, međutim, u igri s dvojicom napadača čini se da su trenutno u prednosti Beqiraj i Čop.

Jurčić je, ne zaboravimo, cijenio i Mehmeda Alispahića, koji mu je u prvim utakmicama bio standardni prvotimac. Njemu bi Jurčić mogao dati veću priliku no što mu je dao Čačić.

U središnjici će možda biti i najveći problem. Za drugi vrh romba konkuriraju Leko, Ademi i Calello. Logično je da je Leko, sad kad je vraćen, ipak prvi izbor. Leko će, uostalom, uz Šimunića biti najiskusniji Dinamov igrač, samim time i Jurčićev oslonaca na travnjaku. Ali odlična Ademijeva polusezona daje mu za pravo da se nada određenoj minutaži.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
16. lipanj 2024 02:30