Boris Kovačev/Cropix
DEVET MJESECI ŠVORC

Škvorci odlaze: 'Nismo čak ni tražili novce, samo smo htjeli da nam se netko obrati!'

Varaždin danas igra utakmicu 1. pretkola Europa lige protiv Andoraca, ali sama utakmica ostala je u sjeni odlaska talentiranog dvojca koji su devet mjeseci bez plaće
Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 30. lipanj 2011. 16:32

Dino i Filip Škvorc ne bježe od novinarskih pitanja, no tugu je lako iščitati u glasu.

- Devet mjeseci nismo dobili plaću. I to ne bi bio najveći problem, daleko je veći taj što smo na proljeće uoči postupka licenciranja potpisali sporazum o odgodi dugovanja do 15. lipnja i što se nakon tog datuma, a prošla su puna dva tjedna, nitko nije udostojio ni nazvati, pitati kako smo - u dahu je odluku o pokretanju postupka raskida ugovora argumentirao stariji Škvorc, 21-godišnji Dino, pa se odmah nadovezao:

- Vjerujte mi, nikad mi teže u karijeri nije bilo, ovako se rastati. To je moj klub, sedam-osam godina sam ovdje, ponosno sam nosio dres Varteksa pa Varaždina, doživio toliko lijepih trenutaka, naslov juniorskog prvaka države, evo do nedavnog finala Kupa. Ali, zar klubu toliko malo vrijedimo da te nitko ni ne ne zove!? Ne bih čak ni tražio novce, samo da mi se netko htio obratiti!

Slično rezonira i 19-godišnji Filip:

- Dugo se prelamalo u nama, no primorani smo ići dalje. Davanja prema državi su previsoka i konstantno dolaze, u takvoj situaciji se ne možeš uopće koncentrirati na nogomet.

Ponuda iz Belgije mogla je sve usrećiti... Opet Dino:

- Ja sam uvijek za dogovor. Samo, mene još sad dok razgovaramo nitko nije nazvao i informirao o ponudi. Pa o meni se radi, nije li tako!?

Linker
18. lipanj 2024 17:11