Reuters/John Sibley
REAKCIJA NAKON PRVE POBJEDE

SLAVENU BILIĆU PAO JE KAMEN SA SRCA Hrvat iskreno priznao što mu je prolazilo kroz glavu u najtežim trenucima: Ušao sam u fazu kad me nije bilo briga

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2017. 10:26

Slavenu Biliću pao je kamen sa srca.

Kako i ne bi. Nakon tri uzastopna poraza u Premiershipu u tri otvarajuća kola sezone uslijedila je sinoć domaća 2:0 pobjeda protiv Huddersfielda. I to nimalo bezazleznog Huddersfielda, momčadi koja u prva tri kola nije primila nijedan gol i koja je do te utakmice imala gol razliku 4:0.

Nakon pobjede Bilić je novinarima priznao da mu je kroz glavu prolazila smjena Franka De Boera. Naime, nizozemski trener smijenjen je s klupe Crystal Palacea nakon nedjeljnog poraza od Burnleyja, njihovog četvrtog ovosezonskog.

"Je li mi smjena De Boera prolazila kroz glavu? Je, neću vam lagati. Ali imam 49 godina i u nogometu sam od 18., pa znam što mogu očekivati. Da budem potpuno iskren, ušao sam u fazu kada me nije bilo briga, bar ne na negativan način. Stalo mi je do ove momčadi, a igrači su bili jako fokusirani", objasnio je Bilić, čija je iskrena reakcija uvijek bila na cijeni kod engleskih novinara.

"Pa osjećam pritisak cijelu godinu. Možda nije logično da sam pod pritiskom nakon tri utakmice, no ovo je moderan nogomet. Rekao sam dečkima da ćemo se vratiti osnovama, zadržati čistu mrežu i spriječiti ih da imaju loptu u opasnom dijelu terena. Na kraju sam jako sretan zbog igrača i zbog kluba. Započeli smo sezonu s tri gostovanja i ovo je bila utakmica koju smo morali dobiti. Polako počinjemo osjećati London Stadium, iako nikad neće biti kao Upton Park. To je nemoguće postići, ali postaje nam dom sve više i više", dodao je hrvatski trener koji je jučer proslavio 49. rođendan.

Nakon susreta se oglasio i napadač Andy Carroll: "Bilo je razočaravajuće čitati neke stvari, ali svi su momci iza Bilića, a ostvariti pobjedu na njegov rođendan je sjajno".

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 15:56