CROPIX
ODLAZI IZ ITALIJE

SNIMAJU GA VEĆ DUŽE VRIJEME Španjolski velikan prati Milana Badelja i vjeruje da ga može dovesti za 10 milijuna eura

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 20. svibanj 2017. 17:36

Španjolski prvoligaš Valencia zainteresirana je za dovođenje hrvatskog reprezentativnog veznog veznog igrača Milana Badelja (28), čiji je zastupnik rekao da će na ljeto vjerojatno napustiti Fiorentinu, pišu novine Superdeporte sa sjedištem u Valenciji. Valencia se kolo prije završetka prvenstva nalazi na 12. mjestu među 20 klubova, a posljednjih se godina ne uspijeva vratiti u vrh španjolskog nogometa. Navijači već neko vrijeme traže odlazak singapurskog vlasnika Petera Lima, a idući mjesec uslijedit će promjene na različitim razinama kluba iz tog primorskog španjolskog grada.

Sasvim je izgledno da će na klupu sjesti Marcelino Garcia Toral (51), koji je bez kluba od kada je prošlo ljeto napustio Villarreal. On bi trebao zamijeniti Vora Gonzaleza, pomoćnog trenera koji od siječnja obnaša funkciju prvog trenera, iako se još tada znalo da će uprava posegnuti za novim strategom. Sada je, pak, prioritet dovesti dvojicu središnjih braniča i veznog igrača. Prva opcija za veznog bio je Ignacio Camacho (27) iz Malage, no teški pregovori s vlasnikom Malage Abdullahom Al-Thanijem, ali i interes Atletico Madrida, primorali su Valenciju na traženje drugih rješenja za tu poziciju.

Stalne špekulacije

Badelju ugovor sa sedmoplasiranim talijanskim prvoligašem Fiorentinom istječe na ljeto 2018. godine, a njegov zastupnik Dejan Joksimović rekao je ovaj tjedan da je i za klub i igrača najbolje da ode sada, godinu prije isteka ugovora. Njegova tržišna cijena iznosi oko 11 milijuna eura, a Superdeporte navodi kako je Milan bio ponudio 15 milijuna eura, no da ga je Fiorentina odbila prodati. No, s obzirom da Badelj želi otići, a da je Fiorentina svjesna da produženje ugovora potpisanog 2014. nije izgledno, cijena bi trebala pasti u okvire onog što Valencia može platiti.

Naime, prije siječnjskog potresa u Valenciji, kada su Mestallu napustili trener Cesare Prandelli i sportski direktor Jesus Garcia Pitarch zbog neslaganja s upravom, klub je bio pratio Badelja, tvrdi Superdeporte. Pomoćnik novog sportskog direktora Vicente Rodriguez gledao je, tvrdi ovaj list, Badelja u Italiji prošli mjesec, a hrvatskog reprezentativca su predstavnici španjolskog kluba vidjeli i u Zagrebu na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Ukrajine u ožujku. Na Maksimiru su bili i zbog napadača kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka (27).

Bili u Maksimiru

- Znam da je Jarmolenka pratila Valencia na utakmici Hrvatske i Ukrajine te na utakmici Dynamo Kijeva i Šahtara - rekao je Jarmolenkov zastupnik Aleksander Pankov.

Badelj je Valenciji zanimljiv zbog iznošenja lopte i izlaska prema sredini s klasične pozicije broja 6, a igranje u Španjolskoj bio bi veliki izazov za negdašnjeg nogometaša zagrebačkog Dinama i HSV-a, jer se ondje igra tehnički zahtjevnije nego u svim ligama u kojima je do sada nastupao.

Valencia također prati i Francuza Maxa Gonalonsa (28), kapetana Lyona procijenjenog na 14 milijuna eura. On se nalazi u gotovo istoj situaciji kao Badelj, jer mu ugovor s francuskim klubom također istječe na ljeto 2018. Badelj, Gonalons, Camacho te Dani Garcia (27) iz Eibara četvorica su veznih igrača koje Valencia ima na radaru.

Linker
28. travanj 2024 00:35