RYAN LIM Afp
PRIPREME ZA KATAR

Argentina na krilima odlično raspoloženih Di Marije i Messija do vrha natrpala mrežu UAE-a i najavila SP

Argenina je s visokih 5:0 pobijedila Ujedinjene Arapske Emirate
Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2022. 18:43

Argentinska nogometna reprezentacija u pripremnoj je prijateljskoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru (20. studenoga - 18. prosinca) u Abu Dhabiju svladala Ujedinjene Arapske Emirate sa 5-0 (4-0).

Argentinci su sjajno odigrali prvo poluvrijeme tijekom kojega su postigli četiri gola, a strijelci su bili Julian Alvarez (17), Angel Di María (25, 36) i Lionel Messi (44), da bi u nastavku ipak malo popustili, a konačni rezultat postavio je Joaquin Correa (60).

Argentina će svoj nastup na SP otvoriti 22. studenoga protiv Saudijske Arabije, koja je ranije u srijedu izgubila od Hrvatske sa 0-1, a u skupini C suparnici će joj još biti Meksiko 26. studenoga i Poljska 30. studenoga.

Tunis pobijedio Iran

Nogometaši Tunisa pobijedili su Iran sa 2-0 u pripremnoj utakmici odigranoj u Dohi četiri dana prije početka Svjetskog prvenstva.

Strijelci za Tunižane bili su Naim Sliti u 85. minuti i Ali Abdi u 89. minuti.

Podsjetimo, Iran se za Svjetsko prvenstvo kvalificirao pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Dragana Skočića, kojeg su čelnici tamošnjeg Saveza smijenili prije dva mjeseca i postavili Portugalca Carlosa Queiroza koji je već jednom vodio tu reprezentaciju u razdoblju od 2011. do 2019.

Iranci će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini B s reprezentacijama SAD-a, Walesa i Engleske, protiv koje će odigrati prvu utakmicu u ponedjeljak, 21. studenoga.

Reprezentacija Tunisa u skupini D za suparnike ima Francusku, Dansku i Australiju. U utorak, 22. studenoga, Tunižani će se suprotstaviti Dancima.

Linker
18. svibanj 2024 12:39