ANDREJ ISAKOVIC Afp
‘BRAZIL DOMINIRAO‘

Piksi Stojković nije skrivao razočaranje: ‘Iznenađen sam! Potpuno smo pali, bili smo katastrofalni...‘

Srbija je s 2:0 poražena od Brazila na otvaranju svoje skupine na SP-u u Katru
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. studeni 2022. 22:38

Brazil je u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru s 2:0 pobijedio Srbiju, a dvostruki strijelac za Titeovu momčad bio je Richarlison. Po završetku dvoboja na Lusail stadionu, svoje viđenje susreta iznijeli su srpski izbornik Dragan Stojković, odnosno njegovi igrači Dušan Tadić i Saša Lukić.

"Mislim da je bilo ključno što smo u drugom dijelu utakmice bili, da ne kažem, katastrofalni. To je iznenađujuće za mene, potpuno smo pali, a oni su to znali iskoristiti", rekao je Piksi, pa nastavio:

"Prvi dio smo odigrali sasvim solidno, korektno s naše strane. Imali smo neke ozljede...imamo tri tek oporavljena igrača i to je previše za nas. Došli smo u takvom stanju... Brazil je dominirao i zaslužio pobjedu. Nije ovo bila taktički najteža utakmica, žao mi je što fizički pali i što nemamo zdrave igrače. U ovih par dana ispred nas moramo se maksimalno odmoriti i riješiti svoju sudbinu. Nadam se da ću protiv Kameruna moći računati na Kostića, a što će biti - tko zna. Ostaje jedino žal što nismo kompletni jer bismo onda mogli bolje odigrati protiv Brazila."

Nakon Stojkovića pred kamere i mikrofone je stao srpski kapetan Dušan Tadić.

"Izuzetno kvalitetna momčad, mogli smo ih ugroziti u prvom dijelu, ali nismo. Prvi gol im je dao vjetar u leđa, jer smo morali krenuti s više rizika. Ostaje žal, ali okrećemo se sljedećim utakmicama. Dobro su nas pritiskali, nismo mogli pronaći kvalitetan pas, ali idemo dalje", rekao je igrač Ajaxa, a onda se novinarima obratio Saša Lukić:

"Prvo poluvrijeme sam igrao jedan na jedan s Neymarom. Igrali smo na dobrom nivou, držali smo linije i držali ih daleko od gola. Drugoi poluvrijeme smo pali, ali vjerujem u nas. Ne predajemo se, idemo dalje. Jedna greška na početku drugog poluvremena nas je omela, morate držati koncentraciju 90 minuta. Oni su danas bili bolji, a mi se okrećemo Kamerunu i Švicarskoj, bit će to bolje."

Linker
17. svibanj 2024 17:11