ACERO/ALTERPHOTOS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Acero/alterphotos/abaca/abaca Press/profimedia
‘ON JE BUDUĆNOST...‘

Slavni Ronaldo ne skriva ljutnju: ‘Znam da je tom dečku samo 16, ali trebao je biti na popisu za Katar‘

Sam Ronaldo je već sa 17 godina osvojio naslov svjetskog prvaka 1994. u SAD-u.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. studeni 2022. 15:21

Legendarni brazilski napadač Ronaldo javno je poručio da bi u Katar vodio 16-godišnjeg napadača Palmeirasa Endricka, dječaka koji je već zaludio nogometni svijet i koji bi trebao napraviti najverći tinejdžerski transfer u povijesti nogometa.

"Kad bih mogao birati igrače za Svjetsko prvenstvo, izabrao bih Endricka. Za njega bi to bilo senzacionalno iskustvo. On je budućnost brazilske momčadi. On je dječak s nevjerojatnom klasom i potencijalom, a već igra s profesionalcima, te izgleda fantastično. Bilo bi to nevjerojatno iskustvo za njega", poručio je Ronaldo.

Sam Ronaldo je sa 17 godina kao igrač Brazila osvojio Svjetsko prvenstvo 1994. održano u SAD-u. tada nije zaigrao, ali je bio u kadru 23 igrača. Sada ih Tite ima 26.

Ove sezone je upisao mladi Endrick 5 nastupa za klub, postigao tri gola uz jednu asistenciju. Najmlađi je strijelac u povijesti brazilskog prvenstva.

Ranije je objavljeno da ga Real Madrid želi kupiti 2024. godine za 60 milijuna eura, koje bi odmah uplatio Palmeirasa. No, nije Real ni izbliza jedini koji ga želi...

Linker
09. svibanj 2024 03:11