Dave Thompson/Getty Images / Getty Images
NEKA NOVA PRIČA

SPEKTAKULARNA OBNOVA NA OLD TRAFFORDU Velikan se budi: Mou na Otoku stvara nove Galacticose

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 31. srpanj 2016. 21:09

Najveća priča ljetnog prijelaznog roka je Manchester United i zamalo već ostvareni plan kluba s Old Trafforda da za sljedeću sezonu stvori neke nove Galácticose po uzoru na Real Madrid koji je početkom 2000-ih dovođenjem Luísa Figa, Zinedinea Zidanea, “pravog Ronalda”, Davida Beckhama i Waltera Samuela napravio najskuplju i barem po imenima najjaču nogometnu momčad u povijesti.

Novi “boss” Jose Mourinho već je Wayneu Rooneyju, Davidu de Gei i suigračima priključio švedskoga genijalca Zlatana Ibrahimovića, Villarrealova Bjelokošćanina Erica Baillyja i Armenca Henriha Mhitarjana koji je došao iz Borussije Dortmund. Ostvari li se već dugonajavljivani transfer Paula Pogbe iz Juventusa u rekordnom nogometnom poslu, u povijest će otići dosadašnji rekord Garetha Balea od 100 milijuna eura prilikom dolaska u Real iz Tottenhama.

OGORČENI RIVALI Dakako, za projekt stvaranja momčadi koja će se vratiti u vrh, koji je bio nedostižan nakon što je s klupe otišao Sir Alex Ferguson, najvažniji je čin bio dovođenje Joséa Mourinha na klupu “crvenih vragova”. “The Special One” i veliki Škot nedavno su na zajedničkoj večeri utanačili sve detalje oko dolaska Pogbe, Ferguson je dao zeleno svjetlo i samo je pitanje dana kada će United napraviti iskorak koji bi trebao biti dovoljan za novo pokoravanje Otoka i Europe.

Činjenicu da mu najveći konkurent troši silan novac i pojačava momčad na svoj je osebujan način komentirao Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp:

- Potrošiti više od 100 milijuna na jednog igrača?! Ako je to budućnost nogometa, ja se više neću baviti ovim poslom. To nije isti slučaj kao što je bio s Barcelonom koja je stvorila, a ne kupila jaku momčad. Što će se dogoditi kad kupite igrača od 100 milijuna, a on se ozlijedi?! Sve ste bacili u dimnjak, to nema smisla.

Ogorčenost najvećih rivala ne tiče se odgovornih u Unitedu koji su se zaista nakon nekoliko sezona odlučili vratiti u vrh koji je ne tako davno bio rezerviran za klub s Old Trafforda.

NOVA ERA VLADAVINE Ono što je pritom najvažnije jest činjenica da je novac pritom najmanji problem jer je klub s Old Trafforda samo u sedam dana od dolaska Ibrahimovića zaradio basnoslovnih 90 milijuna eura samo od prodaje njegova dresa s brojem devet.

Isto će se, sasvim je sigurno, dogoditi i u Pogbinu slučaju te enormno trošenje na pojačanja uopće neće isprazniti ionako duboku blagajnu na Old Traffordu. Upravo suprotno. Sudeći prema svemu, mogla bi nastupiti nova era vladavine Uniteda, nalik na onu kad je klub s klupe vodio Alex Ferguson. U prilog tome govore i pohvale suigrača za Zlatana.

- Nije se još pošteno niti oznojio, a osjeća se da nas je digao kao momčad, osjeti se to samo njegovom prisutnošću, lijepo ga je imati u svojim redovima.

Linker
05. svibanj 2024 09:57