Facebook
OPROŠTAJ OD ŽIDAKA

SPORTAŠI SE OPRAŠTAJU OD ŽIDAKA Zajec: 'Nije otišao moj prijatelj, otišao je moj brat'; Sandra Perković: 'Hvala vam na svemu'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. travanj 2017. 23:09

Nakon teške bolesti u četvrtak je u Zagrebu u 65. godini umro istaknuti sportski novinar te urednik i kolumnist Sportskih novosti i Jutarnjeg lista Tomislav Židak.

Od legendarnog sportskog novinara, jednog od najboljih u povijesti Hrvatske, oprostile su se i poznati sportaši i osobe iz javnog života. Među prvima je bila dvostruka olimpijska pobjednica, svjetska prvakinja i četverostruka europka prvakinja u bacanju diska Sandra Perković:

- R.I.P. Tomislav Židak. Hvala Vam na svemu što ste radili kao sportski novinar. Pogotovo na poklonu koji sam dobila od vas (Disk koji je letio na veličanstvenih 76.80 m - WR ) - napisala je Sandra.

Legendarni nogometaš Dinama Velimir Zajec bio je veliki Židakov prijatelj.

- Nije otišao moj prijatelj, otišao je moj brat. Suze mi naviru, isplakao sam 30 i kusur godina našeg prijateljstva, otišao je čovjek koji je veći od novinarstva. Otišao je moj, naš Tomo, otišla je legenda koja je obilježila naše živote, koji je obilježio život našeg Dinama. Znate, kada je trebalo raditi neke stvari u Dinamu, koje nisu u domeni njegova posla, Tomo je bio tu, kada je trebalo otići u tvrdi štab Boysa, Tomo nije dvojio. To dokazuje da Tomo nije bio novinar, Tomo je bio živući Dinamo. Oprosti, ne mogu više, svaka slika tjera me na suze...

Vijest iz bolnice u Dubravi rastužila je i Split. Prvi se javio Ivica Šurjak:

- Zatekli ste me, na putu sam u inozemstvu i ostao sam šokiran. Židaka sam poznavao, čitao ga i s njim razgovarao. Bio je veliki zaljubljenik u Dinamo, ali iznad svega je volio nogomet. Takvog ga pamtim, takav će mi ostati u sjećanju. Prerano nas je napustio - rekao je Šurjak, a na njega se nadovezao Stipe Pletikosa.

- Tužna vijest koja me jako neugodno iznenadila. Mogu samo zahvaliti Tomi Židaku na višegodišnjem pisanju i praćenju kroz reprezentaciju Hrvatske. Uz iskrenu sućut obitelji, pamtit ću njegove komentare i tekstove koje sam sa zanimanjem čitao.

Linker
18. svibanj 2024 03:51