Marijan Vlak
 REUTERS/Daniel Raunig / REUTERS
KUPUJMO HRVATSKO

SPORTSKI DIREKTOR DINAMA ZA SN OTKRIO NOVU VIZIJU PRVAKA I NAJAVIO 'ČEŠLJANJE HRVATSKE' Pojačanja ćemo od sad isključivo tražiti u HNL-u!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. studeni 2016. 23:40

Ima još dosta vremena, ali i - nema. Približava se zimski prijelazni rok, a svima je jasno da se Dinamo mora pojačati. To kaže i sportski direktor Marijan Vlak, čovjek čija će riječ uz onu Ivajla Peteva biti iznimno značajna kad se radi o dovođenju novih igrača u plavu svlačionicu.

- Da ne dužim, voljeli bismo u ovom zimskom prijelaznom roku dovesti u svaku liniju po jedno pojačanje!

Češljanje po Hrvatskoj

Eto, jučer smo prvi put i službeno čuli da se Modri žele pojačati u svakom segmentu momčadi. Do sada smo o tome već pisali, ali konačno smo i iz Maksimira čuli tu tezu. Ipak, iskusni nogometni stručnjak jučer nam je kazao ipak jednu zanimljivu novost.

- Primarno ćemo pročešljati HNL! Moramo vidjeti ima li u našoj ligi igrača koji bi mogao zadovoljiti naše uvjete. Ako tu ne nađemo ništa, onda ćemo se tek okrenuti inozemnom tržištu - kaže Vlak.

Eduardo
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Dakle, Dinamo je tako objavio da kreće u lov na najpoželjnije domaće igrače. Velika je to promjena u viziji maksimirskog kluba. Ako ste dobro zapamtili, često se posljednjih godina provlačila teza da u Dinamu igraju najbolji hrvatski nogometaši te da u HNL-u nema dovoljno kvalitetnih igrala koji bi adekvatno mogli pojačati Modre. Međutim, vremena se očito mijenjaju i plavi klub je odlučio baciti mrežu u domaće vode. U krajnjem slučaju, jeftinije je, a bez obzira na neka razmišljanja, HNL je kvalitetna liga u kojoj se zaista može naći igrača za plavu svlačionicu. Vlak jasno nije želio govoriti o imenima, ali ova informacija iz Maksimira svakako će razveseliti domaće nogometaše, kojima se očito pruža prilika da se ‘’dosele” u Dinamo.

Pričao nam je Vlak da Dinamo ima dvojicu kvalitetnih špica, Henriqueza i Hodžića, ali i da je priča oko povratka Eduarda i dalje aktualna.

- Slažem se da bi Eduardo bio pojačanje za Dinamo! Sjest ćemo ovih dana i vidjeti je li njegov mogući povratak na realnim osnovama. Trebamo vidjeti uvjete i financijsku stranu priče prije nego što se odlučimo za eventualni Eduardov povratak u naš dom.

Naravno, kad se priča o mogućim dolascima, otvara se priča i o mogućim odlascima. Kad je ta tema u pitanju, sportski direktor ostao je zakopčan do grla.

- Još nemamo nekih konkretnih ponuda, ali to je logično, jer je sezona u punom jeku. Imamo još dosta utakmica do kraja polusezone, tek ćemo onda sjesti za stol i napraviti konkretnu kadrovsku križaljku. Jasno u suradnji s glavnim trenerom i poštujući njegove želje i afinitete.

Kad smo ga pitali što nedostaje današnjem Dinamu kako bi bio bolji i učinkovitiji do dolaska zimskih pojačanja, Majo kaže:.

- Idemo biti skroz realni. Dinamo je na razini prošlosezonskih rezultata u HNL-u. Tu govorim u bodovnom smislu. Jasno jest da izvedbe mogu biti bolje i to će se dogoditi vrlo brzo. Ono na što nismo navikli jest činjenica da zaostajemo šest bodova u odnosu na naše suparnike, u ovom slučaju za Rijekom. Dakle, Dinamo je na istom bodovnom dostignuću kao prošle sezone, ali Rijeka je otišla debelo iznad. Tu je nastala ta razlika kad se govori o kompletnoj slici. No, sve će s vremenom doći na svoje mjesto.

Ni riječi o Cafuu

Na pitanje kakva je suradnja s glavnim trenerom Petevom, te je li istina da bugarski stručnjak na zimu želi dovesti napadača Ludogoreca Jonathana Cafua, Vlak će kazati:

- Suradnja s trenerom Petevom je odlična. Komuniciramo na svakodnevnoj razini. Mi smo svi svojevrsni servis glavnom treneru kako bi se što prije upoznao sa situacijom i ušao u rutinu. Petev pokazuje već veliku dozu samostalnosti i mislim da je vrijeme adaptacije pri kraju. Kad se radi o Cafuu iz Ludogoreca, ne bih ništa komentirao, jer ni inače ne komentiram pisanje medija.

A hoće li umjesto Željka Sopića stići neki novi pomoćni trener?

- Ako Petev izrazi želju da pojača stručni stožer, onda ćemo razgovarati na tu temu - zaključio je Vlak.

Linker
06. svibanj 2024 08:55