Foto: Vojko Basic / Cropix
POLICIJA SPASILA STVAR

SRAMOTA U GLAVNOM GRADU BUGARSKE - RAZJARENA GOMILA DOČEKALA HAJDUKOVCE UVREDAMA Orilo se: 'Hrvatski pi*ki', 'Srbija, Srbija'...

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 00:54

"Hrvatski pički" i "Srbija, Srbija", zaorilo se kad je više stotina navijača Levskog ugledalo autobus s nogometašima Hajduka kako dolazi na ulaz Vivacom Arene, stadiona Georgij Asparuhov, piše Slobodna Dalmacija.

Bliski susret, a opet na daleko, jer bilo je puno policajaca, u uniformi i u civilu koji su promatrali očekivani događaj. Bili su pripremljeni, napravili su tampon zonu na ulazu u utrobu stadiona, pa navijači nisu mogli napraviti ništa više već samo vikati iz pristojne daljine. Ipak, bilo je dovoljno upečatljivo opipati taj animozitet što je proparao zrakom u reskom, uvredljivom skandiranju.

Navijači Levskog, naime, pušteni su na trening svojih ljubimaca, kad već u četvrtak zbog kazne UEFA-e ne smiju na utakmicu, a hajdukovci su taman stizali pred svlačionice na svoj termin treninga i redovnu press-konferenciju.

Uz dužne mjere osiguranja navijači su svojim putem ušli na tribine, Levski je trenirao, a Hajduk na svoj ulaz, pod paskom osiguranja ulazio u svlačionice.

Trener Hajduka Joan Carrillo i napadač Marko Futacs uz splitske novinare i osoblje prevezeni su mini-busom do obližnjih press-prostorija koje nisu na samome stadionu, nego u blizini. Sigurno je sigurno.

Na pressici je Joan Carrillo u oči Bugarima rekao, ponovio kako je optimist i da svaku utakmicu ide na pobjedu:

- Ja respektiram Levski, ali naša je filozofija igre samo pobjeda! Očekujem tešku utakmicu, međutim ja momčad ne pripremam ni za kakav drugačiji ishod nego na pobjedu. Imamo samopouzdanje. Znamo Levskog u detalje, kako se brani i kako je ovdje napadao Sutjesku.

O tome da neće biti publike zažalili su i Carrillo i Futacs. Centarfor je na primjer rekao:

- Nama je žao što nema publike, jer to znači da neće biti naših navijača, koji su nam vjerni, pratne nas svugdje i žestoko nas bodre. Falit će nam – objasnio je Marko Futacs.

Hoće li odluka pasti u izvođenju penala?

- Ne vjerujem da će doći do penala. Nismo ih posebno vježbali. Mada ih na treninzima često pucamo – upoznali su bugarski reporteri Carrilov optimizam.

Naprotiv, prethodno je na pressici domaćina trener Nikolaj Mitov kazao:

- Mi smo na sve spremni! Na produžetke i na penale. Vježbali smo ih. Sve je moguće, samo da eliminiramo Hajduk. Vrlo smo motivirani.

Dvije nabrijane momčadi, odavna nije bilo tako otvorenih najava za uspjeh s obje strane.

Linker
28. travanj 2024 05:34