Foto: Predrag Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
PROGLAŠENO IZVANREDNO STANJE

SRBIJA MEĐU POSLJEDNJIMA U EUROPI DONIJELA VELIKU ODLUKU! Evo u koje se zadnje dvije europske zemlje još uvijek igra nogomet

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2020. 13:45

Nakon što je proglašeno izvanredno stanje na cijelom teritoriju Srbije zbog koronavirusa, Nogometni savez Srbije (FŠ) je prekinuo sva nogometna natjecanja, treninge, prijateljske utakmice i okupljanja.

Srbija je jedan od posljednjih europskih zemalja u kojem su prekinuta sva nogometna natjecanja, a dvije vjerojatno najkvalitetnije preostale europske nogometne lige u kojima se i dalje igraju utakmice su turska i ruska.

Svi nogometni i futsal klubovi koji su pod ingerencijom FŠ-a dužni su da odmah obustaviti natjecanja svih nivoa, otkazati sve zakazane prijateljske utakmice, obustaviti sve treninge i prestati s organiziranjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja nogometom.

U Srbiji je do sada potvrđeno 48 slučajava koronavirusa, a do sada nije bilo smrtnih slučajeva.

Kamerun domaćin finala Afričke lige prvaka, pobjednika odlučuje jedna utakmica

Kamerun će u svibnju biti domaćin finala Afričke lige prvaka kojeg će odlučiti jedna utakmica nakon kaotičnih događaja prošle godine.

"Na novoizgrađenom stadionu Japoma u Kamerunu, Douala će 29. svibnja biti domaćin finala prvenstva Premiershipa", objavio je u ponedjeljak Afrički nogometni savez CAF-a.

Pobjednika Afričke lige prvaka do sada su odlučivale dvije utakmice. Međutim, prošla sezona završila je incidentom kada su suigrači marokanskog kluba Wydad Casablanca napustili teren na uzvratnoj utakmici protiv tuniskog Esperancea nakon što je tehnička greška spriječila video analizu poništenog gola.

Esperance je osvojio titulu, ali Wydad se žalio Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei.

Wydad će se ove godine u polufinalu igrati protiv egipatskog Al-Ahlyja, dok će se gradski rival Raja Casablanca natjecati protiv egipatskog Zamaleka.

Stadion Japoma ugostit će utakmice afričkog prvenstva koje počinju u siječnju 2021. godine.

Linker
20. svibanj 2024 23:25