Cropix/Goran Mehkek
NAGOMILANI PROBLEMI

STIGLA POTVRDA IZ MAKSIMIRA Dinamo pretrpio novi težak udarac uoči nastupa u Ligi prvaka, momčad ostala i bez - igrača odluke!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 21. studeni 2016. 14:42

U Dinamu bi najradije da već ovog utorka gostuju u Osijeku pa pokažu da je 1-1 s Istrom bio samo loš dan. Međutim, realnost je drugačija, nogometaši 'modrih' prvo će večeras (Maksimir, 20.45) na Lyon u 5. kolu Lige prvaka, a tek u nedjelju u Gradski vrt u 17. prvenstvenom kolu, možda i sa zaostatkom od minus devet bodova, budući da vodeća Rijeka s Cibalijom na Rujevici igra u subotu.

Hrvatski prvak u svom posljednjem ovosezonskom domaćinstvu u skupini lovi svoj prvi gol, prvi bod, sve samo ne nulu za povratak samopouzdanja i vraćanje optimizma pred domaće utakmice koje je trener Ivajlo Petev nazvao "finalima". Jasno je da će finale jeseni biti Rijeka u Maksimiru, no do tog 3. prosinca Dinamo mora i na četvrtfinale Kupa u Zaprešić...

- Ovo nam je utakmica druge kategorije. Moramo biti svjesni protiv koga igramo, biti disciplinirani, izvršavati zadatke u igri, izgledati kao momčad i odigrati dobru utakmicu - standardno već najavljuje Petev, koji je ovaj put zračio optimizmom.

Podršku vodstva kluba je dobio, no varljivo je to, Bugarin mora biti svjestan da će mu rezultat do kraja jeseni suditi hoće li dočekati zimu u Maksimiru...

- Nakon Istre smo sve zajednički analizirali i najbitnije je da promijenimo želju: svatko tko izađe na teren mora ginuti za Dinamo, kako u Ligi prvaka, tako i u HNL-u - inzistira Petev, koji odbija zahvaliti na pomoći Slaven Belupu.

- Prvenstvo je jako dugo, svaka momčad može izgubiti bodove gdje ne očekuje, tako je svugdje u svijetu. Meni je bitan samo Dinamo, to pričam od prvog dana. Moramo pokazati veću želju za pobjedom protiv svakog budućeg suparnika - poručuje Petev, koji opet neće moći računati na ozlijeđenog Soudanija (čuva ga za Osijek!) te na u Sevilli isključenog Stojanovića.

Alžirca će zamijeniti Mario Šitum, koji je onog nesretnog 7. prosinca 2011. kad je Lyon zadnji put gostovao u Zagrebu, kao 19-godišnjak ušao u igru u 55. minuti pri 1-4, završilo je kako je završilo (1-7). U Dinamu je iz te momčadi još samo suspendirani Ademi.

- Znamo protiv kakve kvalitetne momčadi igramo, ali mislim da i mi imamo nešto za reći. Nećemo se olako predati, imamo dovoljno iskustva, veliku želju da se iskupimo pred navijačima i demonstriramo da nećemo biti samo promatrači u Ligi prvaka.

Šitum je domaći dečko, iz Donjeg Vrapča, nije mu svejedno šetati kvartom kao suvlasnikom negativnih rekorda. Jedan je od onih kojem je sigurno stalo kakav će rezultat Dinamo postići.

- U nogometu se moraš stalno dokazivati. Onaj tko brže zaboravi što je bilo jučer, u prednosti je. Analizirali smo sve pogreške, idemo dalje, ali preduvjet da bilo što napravimo je da damo sve od sebe. To je temelj svega. Mogu to obećati u svoje ime, ali gotovo sam siguran i u ime svojih suigrača - poručio je Šitum u svojevrsnoj kapetanskoj ulozi pred medijima.

Preostaje, dakle, "govor" na terenu. I igrača i trenera...

---------------------------------------------------------

U 14 sati igraju mladi: I oslabljeni po pobjedu

Za razliku od seniora, Dinamovi juniori još mogu proći skupinu u Uefinoj Ligi mladih. Momčad Marija Cvitanovića ima četiri boda, dva manje od trećeplasiranih Lyona i Juventusa, tri manje od prvoplasirane Seville.

Cvitanoviću nedostaju kartonirani Božić (strijelac svih pet golova 'modrih' u skupini!), Sosa i Lovren, Olmo i Đurasek su se tek oporavili, morat će opet improvizirati s postavom, no cilj je isti - pobjeda. Utakmica se igra na Hitrec-Kacijanu u 14 sati, ulaznice su 50 kn.

Linker
27. travanj 2024 08:14