Nolwenn Le Gouic/Icon Sport via GettyImages / Icon Sport via Getty Images
IMPRESIONIRALI SVIJET

SVIJET SE DIVI MODRIĆU I HRVATSKOJ 'Remek-djelo' šlag na tortu fantastične hrvatske igre

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2016. 20:40

Pobjeda reprezentacije Hrvatske nad Turskom pozitivno je odjeknula i u svjetskim medijima. Prepuni su hvale za igru Čačićevih izabranika, dive se Modrićevu pogotku i složni su u ocjeni da je Hrvatska pokazala više tijekom utakmice.

Španjolska Marca u prvi plan gurnula je Luku Modrića. Razumljivo, radi se o igraču španjolskog Real Madrida, a fantastičan pogodak krajem prvog poluvremena bio im je okidač za brojne pohvale. - Činilo se kao lopta za zaborav, ali onda se pojavio Luka Modrić - jedan je od napisa španjolskih novinara. Upozoravaju kako ovakav Modrić može biti velika opasnost i za njihovu reprezentaciju. - Sve se vrtilo oko Modrića, bio je osnovna poluga hrvatske igre - sukus je onoga što piše Marca. Naglasili su i učinak Ivana Perišića i Marcela Brozovića te hrabrost Vedrana Ćorluke koji je veći dio ogleda igrao rasječene glave.

Ne skrivaju da je Hrvatska pokazala više od Turaka i zasluženo slavila, a na istom tragu je i engleski The Guardian. - Samo je cijeli niz promašenih hrvatskih šansi spasio Tursku katastrofe - uvodi nas The Guardian u analizu susreta u kojoj ističu Modrića kao glavnu figuru. Nije im promaknula ni veličanstvena atmosfera na tribinama, ali niti kriterij suca Jonasa Erikssona. - Iako je sudio prekršaje, nije dodijeljivao žute kartone turskim igračima - pišu, misleći na startove Ozana Tufana na Modriću i Oguzhana Ozyakupa na Badelju.

'Remek-djelo' - naziva talijanska La Gazzetta dello Sport pogodak Luke Modrića. Pišu kako je Hrvatska stvorila puno više gol-prigoda, zasluženo slavila, a notirali su i učinak Interovih nogometaša Ivana Perišića i Marcela Brozovića.

Linker
07. svibanj 2024 03:18