Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
VELIKA TRI BODA

SVLADALI UGODNO IZNENAĐENJE HRVATSKE LIGE I IZJEDNAČILI SE S DINAMOM I HAJDUKOM Rudeš doživio prvo domaći poraz, Puljić trasirao put pobjedi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. kolovoz 2017. 23:03

Rudeš - Inter 0:2

ZAGREB Igralište u Kranjčevićevoj. Gledatelja 300. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Zobenica i Marijan. Četvrti sudac: Bebek. Delegat: Lijašević.

STRIJELAC: 0:1 - Puljić (35), 0:2 - V. Blažević (89).
RUDEŠ (3-4-2-1): Picak - Borevković, Mesarić, Glauder - Franić (od 46. Turčin), Vuco, Ivančić, Pavić (od 75. Entrena), Havoić, Lulić - Kamenar (od 62. Rodrigo). TRENER: Inaki Alonso.

INTER (4-4-2): Santini - Dalić (od 46. Čirjak), Filipović, Prenga, Karamustek - Rak, Mazalović, Šarić, V. Blažević (od 89. Ottochian), Bencun (od 75. Vukmanić), Puljić. TRENER: Samir Toplak.

-----------------------------------------------------------------------------------

Iako nisu briljirali, Zaprešićani su uz dosta muke uspjeli osvojiti tri boda u prosječnoj utakmici. Prvih 45 minuta bolje su otvorili Rudešani čijoj je igri ton davao brzonogi Karlo Kamenar. No, nakon što se poslije početnih nesigurnosti ustabilila zaprešićka obrana, tako su i domaćini postajali sve manje opasni. Jakov Puljić prvo je ime zaprešićkog sastava, a spomenutu konstataciju potvrdio je i na sinoćnoj utakmici. U 35. minuti Puljić je poentirao i još jednom pokazao koliko mu malo treba da se upiše u listu strijelaca. Nakon postignutog pogotka Zaprešićani su propustili prigodu da riješe pitanje pobjednika nakon što izglednu prigodu nije iskoristio Vlatko Blažević.

U nastavku su Rudešani krenuli puno odlučnije i ofanzivnije, a najopasnija prijetnja vrataru Santiniu bio je Karlo Lulić koji je dva puta opasno priprijetio golu gostiju, no bez završnog učinka. Mogli su u završnici Zaprešićani postići još jedan pogodak, no ponovo nije poentirao Rak. Ipak, za Žute iz predgrađa najvažnije je osvajanje triju bodova, a svakako treba pohvaliti i odlično izdanje mladog stopera Herdija Prenge u premijernom nastupu za zaprešićku momčad. Pobjedu su izabranici trenera Samira Toplaka potvrdili u samoj završnici kada je Vlatko Blažević napokon poentirao iz blizine i potvrdio status istinskog pojačanja zaprešićke družine.

----------------------------------------------------------------------------------------

Pogoci: 0:1 - Puljić (35)
Karamustek je uputio prizemno ubačaj s lijeve strane, a nakon uspavane reakcije obrane domaćina i vratara Picaka lopta je stigla do Puljića koji je lako poentirao poslavši loptu u lijevi donji kut.
0:2 - V. Blažević (89)
Prodorni Vukmanić asistirao je Blaževiću koji je na sličan način kao i Puljić smireno poentirao za zasluženo slavlje Zaprešićana.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 20:25