BARCELONA

Tito Vilanova krenuo pobjedom

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 24. srpanj 2012. 23:09

Tito Vilanova startao je pobjedom kao glavni trener na klupi španjolskog nogometnog diva Barcelone. Katalonska je momčad u prijateljskoj utakmici u Hamburgu s 2-1 bila bolja od domaćina HSV-a.

Barcelona je kontrolirala veći dio utakmice, te golovima Danija Alvesa i 18-godišnjeg Gerarda Deuloufeua iz prvog poluvremena slavila protiv njemačkog Bundesligaša HSV-a, za koji je jedini pogodak postigao Tolgay Arslan.

Povela je Barcelona već u 5. minuti nakon što je Brazilac sjajnim udarcem zakucao loptu u gornji dio gola. Vratar HSV-a, Rene Adler, nije imao ama baš nikakvih šansi obraniti njegov udarac. Svega 15-ak minuta kasnije HSV dolazi do izjednačenja nakon dosta ležerne igre katalonske momčadi. Najprije je Pinto obranio udarac Korejca Mina, ali je na odbijenu loptu natrčao Arslan i zabio za 1-1.

Osam minuta prije kraja prvih 45 minuta Barcelona je postigla, pokazalo se, pobjednički pogodak, a autor istoga bio je mlada zvijezda španjolske U19 reprezentacije Deulofeu. Adler je obranio udarac Ibrahima Affelaya, ali je na odbijanac pritrčao Deulofeu i zabio za 2-1.

Na poluvremenu su oba trenera mijenjala (Vilanova devet igrača, Thorsten Fink sedam), a Barcelona je do kraja utakmice zadržavanjem lopte u svojem posjedu sačuvala pobjedu na početku svojih priprema za novu sezonu. Drugo je poluvrijeme za HSV odradio i hrvatski nogometaš Ivo Iličević.

Recimo i da najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi nije nastupio, jer je na treningu dan ranije zaradio lakšu ozljedu lista desne noge. Neigranje omalenog Argentinca uštedjelo je domaćinu 400 tisuća eura koliko je trebao platiti za pojavljivanje Messija u sastavu. HSV je ugostio katalonsku momčad u čast proslave 125. obljetnice kluba.

Prijateljske:

HSV - Barcelona 1-2 (Arslan 20 / Dani Alves 5, Deulofeu 37)

Real Madrid peticom riješio Oviedo, Kaka ubrzo odlazi?



Nakon viceprvaka Barcelone i španjolski je prvak, Real Madrid, upisao pobjedu u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu...

Madridski je sastav s 5-1 bio bolji od Ovieda, a utakmicu su uglavnom obilježili igrači koji inače nisu u prvom sastavu karizmatičnog portugalskog trenera Josea Mourinha.

Na poluvrijeme je Real otišao s prednošću 3-0, a golove su postigli Lucas, Denis i Granero. Strijelac drugog pogotka u 39. minuti, Denis, je prvi Rus koji je zaigrao za Real. On je ujedno i sin bivšeg ruskog nogometnog reprezentativca Dmitrija Nikolajeviča Čeriševa, koji je svojedobno u Španjolskoj igrao za Sporting Gijon te Burgos. Za Sporting je u 158 nastupa postigao 47 pogodaka.

U nastavku je susreta Oviedo najprije smanjio preko Martinsa u 51. minuti, a onda je Argentinac Di Maria s dva pogotka riješio sve nedoumice, ako ih je uopće i bilo.

Najvećih zvijezda poput Cristiana Ronalda, Xabija Alonsa, Mesuta Özila i ostalih nije ni bilo u sastavu.

Zanimljivo, Brazilac Kaka na kraju ipak nije putovao s momčadi u Tartiere, iako je bio uvršten na popis igrača u utorak ujutro. To bi moglo značiti da je postignut dogovor s jednim od zainteresiranih klubova za njegove usluge, te da bi bivši najbolji nogometaš svijeta ubrzo mogao napustiti španjolsku prijestolnicu.

Linker
01. svibanj 2024 02:44