PRIVEDENA 41 OSOBA

Torcida i BBB-i zajednički navijali, nakon utakmice došlo do sukoba s policijom

Gotovo uvijek kad je postojao strah od kaosa, sve je prolazilo mirno
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. prosinac 2013. 11:15

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk na ulicama Zagreba bila je vidljiva gotovo nestvarna scena - Torcida i Bad Blue Boysi zajedno su bez incidenata koračali prema stadionu, a potom su i na istoj tribini navijali.

Navijačke skupine dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv 'vaučerizacije' i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu i do sada nisu zabilježeni nikakvi fizički incidenti. Nažalost i ovoga puta s tribina se čulo neprimjereno navijanje. Stadionom je odjekivalo 'Za dom spremni', a na meti uvreda bili su i Zdravko Mamić, Davor Šuker, te HNS-a. Na Istoku je bilo više od dvije tisuće navijača Hajduka, a zanimljivo na jugu svega 20-tak navijača s vaučerima.

Navijači Hajduka okupili su se u središtu Zagreba ispred HNK, a potom pješice krenuli prema Maksimiru. U koloni je bilo više od 2.000 navijača, a pratile su ih jake snage policije. Centar grada nadlijetao je i policijski helikopter. Torcidinoj koloni ispred Maksimira su se pridružili i Bad Blue Boysi i zajedno su krenuli prema istočnoj tribini. Nagađalo se kako će policija pokušati razdvojiti navijače Hajduka i preseliti ih na južnu tribinu, no od toga se očito odustalo.

Boysi se sukobili s policijom nakon utakmice

Nakon što je najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk prošao bez navijačkih sukoba, poslije utakmice su ipak zabilježeni i incidenti.

Na križanju Maksimirske ulice i Svetica došlo je do manjeg sukoba skupine BBB-a i Torcide s jedne, te policije s druge strane. Navodno se 50-ak navijača sukobilo sa snagama MUP-a nakon što je jedna baklja doletjela među policajce. Srećom, gužva nije dugo trajala, a policija je koristila suzavac i pendreke kako bi rastjerala navijače.

Iz policije su potvrdili kako je prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice privedena je 41 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, alkoholizma i pirotehnike.

"Za vrijeme utakmice među navijačima nisu zabilježeni incidenti ni sukobi. Prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice odnosno do 19,30 sati u službene prostorije dovedena je 41 osoba. Budući je skupina navijača nakon utakmice prema policijskim službenicima bacala pirotehnička sredstva, privedeno je nekoliko osoba te nad njima slijedi odgovarajuća obrada. Drugih postupanja policije nije bilo," poručili su iz Policijske uprava zagrebačke.

Brojni Hajdukovi navijači krenuli prema stadionu

15.39 - Ispred stadiona se nalazi još nekoliko tisuća navijača, a prvo poluvrijeme bliži se kraju

15.04 - Utakmica je počela! Torcida i BBB-i također su otvorili utakmicu već poznatim skandianjem, 'HNS pederi nogomet ste sje...'. Također valja napomenuti kako pripadnika Torcide ima nešto više nego BBB-a

14.33 - Prema zadnjim informacijama ispred istočne tribine nalazi se nekoliko tisuća navijača (BBB-a i Torcide) koji pokušavaju uči na stadion, ali je stvoren veliki 'čep' te se čini kako ih većina neće uči prije drugog poluvremena.

13.45 - Golema kolona navijača stala je između sjeverne i zapadne tribine.

13.45 - Torcidašima su se u mirnoj šetnji pridružili i Bad Blue Boysi..

13.10 - Velika karavana od oko 2.000 navijača prolazi kroz centar grada i ide prema maksimirskom stadionu. Nema nikakvih provokacija, sve je u najboljem redu...

13 sati - Oko tisuću pripadnika Torcide okupiralo je plato ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Tamo su i brojne policijske snage koje žele odvesti splitske navijače prema južnoj tribini, iako svi oni imaju ulaznice za Istok. Centar grada nadlijeće i policijski helikopter...

11.30 - Brojne policijske patrole od samog jutra dežuraju autocestom A-1 i 'traže' navijače Hajduka. Cilj je samo jedan - okupiti sve torcidaše i odvesti ih na južnu tribinu. Policijske snage su i na Lučkom i 'Starom Karlovačkom' i okupljaju manje-više sva vozila s dalmatinskim tablicama... Međutim, brojni torcidaši su već u Zagrebu, kod sebe imaju ulaznice za istočnu tribinu, tako da je upitno kako će sve to skupa izgledati u 15 sati na maksimirskom stadionu...

Linker
21. svibanj 2024 12:32