Marko Pjaca i Lindon Selahi

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TAKO ĆE BITI I DANAS

Apsurdna situacija u Rijeci: Top-igrač trenira s momčadi, a utakmice mora gledati s tribine

Albanski veznjak s belgijskom putovnicom i dalje je u nemilosti bog neriješenog statusa
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. siječanj 2024. 12:16

Dok se nogometaši Rijeke vrijedno pripremaju za nadolazeće prijateljske i skorašnje ligaške utakmice, Lindon Selahi i dalje se nalazi pod klupskom suspenzijom koja mu dozvoljava trenirati, ali ne i igrati.

Točnije, sportski direktor Darko Raić-Sudar kazao je nedavno kako je konačna odluka u domeni trenera Željka Sopića, koji će vidjeti u kojoj će mjeri i hoće li uopće koristiti usluge Selahija, a naravno da sve ovisi i o situaciji.

Ugovor do ljeta

Primjerice, da se, ne daj Bože, netko od veznih igrača teže ozlijedi, a Selahi, odnosno, njegov menadžer koji se još uvijek nije “ukazao” na Rujevici, i dalje inzistira na tome da dogovora nema, klub bi vjerojatno morao prijeći preko nekih principa i staviti ga u igru. Uostalom, on je do ljeta i dalje pod važećim ugovorom s klubom s Kvarnera...

Po pitanju produžetka ugovora povremenog albanskog reprezentativca s belgijskom putovnicom i dalje nema nikakvih novosti, baš kao niti ikakvih službenih ponuda koje bi već u aktualnom prijelaznom roku Selahiju omogućile promjenu sredine uz određenu odštetu Rijeci.

Neslužbeno je nekoliko klubova iskazalo interes za njegovim uslugama. Interes Hajduka i Dinama trenutno više spada u sferu znanstvene fantastike nego ičeg drugog. Stvar je u tome da će hrvatski klubovi teško financijski moći popratiti njegov potpis već ove zime, a vjerojatno ga niti predsjednik Mišković ne bi rado prepustio Zagrebu ili Splitu u ovom trenutku. Što će, pak, biti za šest mjeseci ne zna nitko, vjerojatno niti sam Selahi, s obzirom na to da očito s vlastitom menadžerskom agencijom ne komunicira na način na koji bi trebao.

S druge strane, navodno su mađarski Ferencvaros i tri turska prvoligaška kluba iskazali želju da ga već ove zime imaju u svojim redovima, no službenog upita ili ponude još uvijek nema niti od jednog od njih. Slična je stvar i s njegovim mogućim povratkom u Belgiju, odnosno, u Standard iz Liegea, iz kojeg je Selahi i ponikao, a kojeg je odnedavno preuzeo Hajdukov donedavni trener Ivan Leko. Nekadašnji hrvatski reprezentativac u Belgiji uživa zvjezdani status i slovi za stručnjaka čija se riječ itekako cijeni. Osim toga, Leko je kroz nedavne jadranske derbije itekako imao priliku upoznati Selahija, koji je nerijetko u tim dvobojima bio jedan od boljih pojedinaca na terenu, tako da je lako moguće da se u konačnici Selahi - vrati kući.

Čekanje rješenja

Naravno, želi li Leko imati neumornog veznjaka na raspolaganju, već sada na pripremama koje Standard odrađuje u Španjolskoj, Rijeci će ipak morati platiti određenu odštetu koja bi, čak i u ovim okolnostima, teško bila manja od okruglih milijun eura.

Do konačnog rješenja ovog zapleta Selahi će i dalje utakmice svojih suigrača gledati s tribina, baš kao i onu današnju protiv Sturma (13.30), koja će se, kako je najavljeno, igrati čak 120 minuta, odnosno, poluvrijeme će trajati 60 minuta kako bi svi igrači dobili dovoljnu minutažu na terenu.

Gostujući dresovi na 40 posto popusta

Klub je za sve navijače u novoj godini odlučio napraviti lijepu gestu i počastiti sve, a ne samo svoje pretplatnike ili članove. U klupskom fan shopu, smještenom u samom centru grada, nedaleko poznate fontane, svi navijači Rijeke mogu kupiti ovosezonski gostujući crni dres s čak 40 % popusta. Popust se odnosi na sve brojeve, pa čak i na one za djecu, a na istom popustu su i pripadajuće hlačice. Za sve one koji ne mogu doći do centra ili ne žive u "gradu koji teče", popust je omogućen i na web-shopu. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:32