DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IZVJEŠTAJ IZ TURSKE

Bjelica ne staje na Oršiću, u klub stiže jedna od najvećih prodaja u povijesti Dinama?

Maksimirski klub više je zaradio samo na transferima Pjace, Modrića, Olma i Gvardiola
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. srpanj 2023. 12:17

Ako su navodi turskih medija točni, Nenad Bjelica nije stao na Mislavu Oršiću. Još jedan bivši dinamovac, s kojim je hrvatski stručnjak kratko surađivao na Maksimiru, navodno se pridružio redovima Trabzonspora. Radi se o Filipu Benkoviću, nekadašnjem stoperu Modrih koji je na ljeto 2018. plavi dres zamijenio grbom Leicestera.

Informacija stiže s turskog portala Aspora, a brzo su ju prenijeli najpopularniji turski mediji. Detalja je malo, no sudeći po činjenici da u tekstu spomenutog portala stoji da Benković iz Udinesea dolazi uz opciju kupnje, vjerojatno je riječ o posudbi. Benković s talijanskim klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine.

image

Filip Benković

STR Afp

Vijest o promijeni destinacije pod rubrikom ‘last minute‘ publicirao turski sportski novinar Yunus Emre Sel putem telefonskog razgovora u televizijskoj emisiji Aspor-a. Iz Trabzonspora još uvijek nema službene potvrde.

Podsjetimo, Benković je napustio Dinamo u transferu vrijednom 14,5 milijuna eura, samo su četiri igrača iz maksimirskog kluba prodana za veću vrijednost: Marko Pjaca (29,4 milijuna eura u Juventus), Dani Olmo (29 u Leipzig), Luka Modrić (22,5 u Tottenham) i Joško Gvardiol (18,8) u Leipzig.

image

Filip Benković

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Naš stoper s jednim nastupom za reprezentaciju Hrvatske (2019.) u prijateljskoj protiv Tunisa 1:2), nije se najbolje snašao u domu Leicestera, koji je dvije godine ranije zasjeo na tron Engleske u jednom od najspektakularnijih pothvata modernog nogometa.

Benković je uglavnom provodio vrijeme na posudbama, pritom zaigrao za Celtic, Bristol City, Cardiff i OH Leuven, da bi u siječnju 2022. godine u besplatnom transferu potpisao za Udinese. Kasnije je ponovno završio na posudbi, ovaj put u njemačkom Braunschweigu, gdje je upisao i posljednji igrački angažman.

Linker
05. svibanj 2024 15:07