ŽELJKO HAJDINJAK Cropix
PROPUŠTENA PRILIKA?

Da se slušalo Jakirovića, ovaj dvojac bi odavno bio u Dinamu. Sada bi Modre mogli koštati milijune

Dinamov pogled već je ranije bačen na nove talente s Kajzerice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2024. 06:00

Marin Šotiček je s dva pogotka Rijeci postao priča dana. O njegovom talentu priča se već dugo vremena, kao i o onom Fabijana Krivaka. A da se svojevremeno poslušalo trenera Sergeja Jakirovića, možda su već obojica mogla biti u plavom domu. Bili smo na zimskim pripremama zagrebačkog kluba u Rovinju, svakodnevno smo pričali s Jakirovićem. U tako jednom nevezanom razgovoru, Profa nam je kazao kako je predložio upravljačkim strukturama kluba da već na zimu kupe Šotičeka i Krivaka, te da ih ostave na posudbi u Lokosima.

- Bolje ih kupiti sad nego kad će vrijediti nekoliko milijuna eura.

To nam je zimus kazao Jakirović. Međutim, tada njegova preporuka nije uvažena i sad tko zna koliko će Božidar Šikić, alfa i omega Lokomotive tražiti za svoj sjajan dvojac. Dva gola koja je zabio Neveri s Kvarnera sigurno su itekako podigli cijenu Šotičeku, na Kajzerici već sigurno trljaju ruke i vesele se budućem pogledu na blagajnu. Šotiček je jedna od meta Modrih u ljetnom prijelaznom roku, to nije nikakva tajna. Da se onda poslušalo Jakirovića, sad ne bi bio meta, već igrač Dinama. Ali dobro, vidjet ćemo kako će se ta priča oko Šotičeka rasplesti. Kao i ona oko sjajnog mladog vratara Nikole Čavline.

image
Ronald Goršić/Cropix

O tome smo već pisali, Dinamo ga još samo ovog ljeta može dobiti na “sniženju”, za 750 tisuća eura, takav ugovor je potpisan s Lokomotivom. Ako ne iskoristi “akciju”, onda će ga moći kupiti samo po tržišnoj cijeni. A ona će se pojaviti sigurno u milijunima eura. Tako da je plavi plan sasvim jasan, ovog ljeta treba dovesti Čavlinu.

image
Ronald Goršić/Cropix

Naravno, to ne znači da će s gola Ivan Nevistić koji brani izvrsno i koji bu uskoro trebao postati legitimni reprezentativni kandidat. Međutim, Čavlina se može kupiti, a onda ga se može poslati negdje na posudbu, ili ga se može - prodati za mnogo veću cijenu od trenutačne kupovne. Sve to naravno znaju v.d sportskog direktora Marko Marić, te predsjednik Velimir Zajec koji će se ovog ljeta brinuti o transferima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 06:00