PAUL BONSER/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Paul Bonser/actionplus/profimedia
PAD SUSTAVA

Drama u finišu prijelaznog roka: Dinamovom velikom suparniku propada transfer zbog kvara na računalu?

Veznjak bi u Sevillu trebao stići nakon što je kod Čekićara proveo pet godina
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2024. 11:26

Apsurdna situacija dogodila se doslovno u posljednjim trenucima prijelaznoga roka. Transfer ofenzivca West Hama Pabla Fornalsa u Betis bio je praktički 100 % zaključen, međutim tada je došlo do neočekivane prepreke. U tri sata u noći izvršni direktor Betisa Ramón Alarcón objavio je da zbog računalnog incidenta u londonskome klubu - tim su terminom okarakterizirali ‘pogrešku‘ - nije bilo omogućeno finalno odobrenje transfera, unatoč tome što je La Liga odobrila registraciju igrača malo prije ponoći, piše Relevo.

- Nadajmo se da se to može popraviti - rekao je Alarcón, koji je potvrdio da su transferi Chimyja Ávile (iz Osasune) i Cédrica Bakambua (iz Galatasaraya) realizirani.

- Tri su igrača već stigla. No, stvar oko Pabla Fornalsa zakomplicirala se u zadnji tren. Dogodio se računalni incident, napravili smo sve što smo mogli da to popravimo. Betis je isporučio dokumente na vrijeme. Izgleda da su u West Hamu imali problema sa svojim računalnim sustavom. Nije to bio slučaj samo s Betisom, već i u transferima s drugim klubovima. Nadamo se da će to biti riješeno idućih dana - rekao je izvršni direktor Betisa.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Prethodno je Betis imao ludnicu sa spomenutim igračima zadnjeg dana prijelaznoga roka. Fornalsu je bio odobren transfer za šest milijuna eura plus još dva u bonusima. Veznjak bi u Sevillu trebao stići nakon što je kod Čekićara proveo pet godina te će ponovno igrati pod palicom Manuela Pellegrinija s kojim je za englesku momčad odigrao 20 utakmica, postigao dva gola i upisao tri asistencije.

27-godišnji Španjolac stiže umjesto Luiza Henriquea i najavljen je kao veliko pojačanje u veznome redu. Za West Ham je ukupno odigrao 203 utakmice, postigao 23 gola i upisao 19 asistencija.

Betis je sljedeći Dinamov protivnik u Konferencijskoj ligi. Prva je utakmica na rasporedu 15. veljače na stadionu Benito Villamarín u Sevilli, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Linker
15. travanj 2024 13:09