Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SOPIĆ PRED NOVINARIMA

‘Glupo bi bilo da nekoga lažem. Ako ćemo se boriti za 7. mjesto, stavim i vas u igru‘

Željko Sopić okupio je svoje nogometaše na startu priprema za drugi dio sezone
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 02. siječanj 2024. 18:46

Željko Sopić u utorak je okupio svoju momčad, koja je krenula u mini-pripremni ciklus u novoj godini. Ravno 31 igrač bit će pod njegovom i paskom njegovog stručnog stožera zaključno s 24. siječnjem, kad je već na rasporedu zaostali dvoboj između Gorice i Rijeke.

- Svima želim puno zdravlja, mislim da je to najvažnije, a sve ostalo će doći. U pripremnom periodu odigrat ćemo četiri susreta i jedan međusobni ogled, ovu zadnju ne brojim jer će protiv Opatije igrati oni igrači koji su manje igrali. Već za tri tjedna imamo susret, pa se ovo baš niti ne mogu nazvati prave pripreme, a najvažnije je zasad da su igrači odradili sve ono što su trebali dok su bili na odmoru po pitanju fizičke spreme. Nadam se da ćemo svi zdravi krenuti u prvi trening i da ćemo svi zajedno nastaviti tamo gdje smo stali prošle godine - kazao je Sopić u uvodu.

U skladu s relativno kratkim pripremnim periodom naglasak će više staviti na igru.

- U odnosu na one klasične pripreme mi ćemo sada intenzivirati samo nogometni dio. Nadam se da nismo previše izgubili tijekom ove kratke stanke. Radit ćemo na uigravanju i podizanju nogometne moći, poraditi na trajanju, da što duže možemo trajati u pritisku na protivničku momčad i kako bismo mogli ostvariti što bolji rezultat - pojasnio je Sopić.

Zasad mu božićno-novogodišnje želje, kad su u pitanju nova dva-tri kvalitetna igrača, nisu uslišane.

- Nisam kazao da će nam ti igrači biti garancija za kvalitetu više, ali poučeni iskustvom s nekih utakmica, kao što je bila ona protiv Slavena Belupa, gdje nam fali četiri-pet prvotimaca, znamo da bi nam na nekim pozicijama trebala veća širina kadra. Nisam ja kazao da nama treba na nekoj poziciji prva opcija, možda se netko sada u ova tri tjedna izbori i postane prva opcija, no dosta teško će to biti s obzirom na kratak rok. Imamo dva tjedna ozbiljnog rada i onda pripremu za Goricu, a tu utakmicu moramo gledati i kroz prizmu Hajduka, odnosno, druge utakmice koja nam dolazi svega četiri dana kasnije. Moramo u to ući odmorni, svježi i pametni. Osobno bih želio proširiti kadar po pitanju kvalitete na nekim pozicijama, no vidjet ćemo. Reagirat ćemo ako to bude moguće, no svi znamo da zimski prijelazni rok nije baš tako jednostavan kao što je ljetni. Igrači su pod ugovorom, a i drugi klubovi imaju ambicije i potraživanja. Hoćemo li ispuniti svoje želje, pokazat će vrijeme - dodao je Sopić.

Ništa novog oko Selahija

Na popisu se našao i Lindon Selahi, no po pitanju njegovog ugovora nema ništa novog. Izostankom Bande, možda bi mladi Silvio Ilinković mogao dobiti više prilike za igru.

- Drago mi je da ste me to pitali. Svi imaju jednaku šansu, nitko nije kriv niti Ilinkoviću, niti npr. Bogojeviću, zašto više nije igrao. Možda ja loše gledam. Rijeka je druga na ljestvici, borimo se za ono nešto gore i onda igraju najbolji. Ako ćemo se boriti za sedmo mjesto, javite mi se 15. ožujka, pa stavim i vas, ali sada igraju najbolji. Slažem se da bi Ilinković mogao dobiti više šanse, ali znate kako je Rijeka igrala u zadnje vrijeme, a dva čovjeka koja su igrala na njegovoj poziciji zovu se Fruk i Janković. Jedan je najbolji asistent kluba, drugi najbolji strijelac. Njemu nije lako, znam da je dečko talentiran, da bi trebao dobiti više prostora, no i dalje igra samo jedanaest igrača, a pet ih može ući. Ako se izbori će igrati, ako ne - neće. Nažalost, to je tako.

On je, pak, dobio pojačanje u stručnom stožeru. Od nove godine novi analitičar Rijeke je Josip Paušić, koji je donedavno sa Sopićem surađivao upravo u Gorici.

- Kada sam došao ovdje, htio sam ga odmah dovesti, no zbog toga što je on dugo bio u Gorici i nekih drugih privatnih stvari dečko se nije za to odlučio odmah i htio je biti korektan prema svom bivšem klubu. No mi smo to sve dogovorili davnih dana, još u 9. mjesecu prošle godine - dodao je Sopić, koji će imati priliku raditi i s nekim povratnicima u momčad, poput mladog Nike Gajzlera ili Damjana Pavlovića, čije su posudbe istekle.

- Svatko se može nametnuti, dečki imaju realnu mogućnost da se nametnu iako imamo jako malo vremena. Naravno da su u prednosti oni koji su igrali najviše u prošloj polusezoni i koji su iznijeli najveći teret utakmica. Glupo bi bilo da nekoga lažem, nisam ja taj. Ostajemo na postavama koje su bile prošle godine. Uvijek se može bolje, no vidjet ćemo, zato i imamo pripremne utakmice, netko uvijek može iznenaditi. No, baza i temelj ostaju. Ti igrači su tu s nama do daljnjega, na njima je da iskoriste svaku šansu, kao i ova četiri juniora koja smo priključili. Nisu tu samo radi broja, već zbog toga što su dečki stvarno dobro odradili polusezonu, to im je jedna vrsta nagrade - podvukao je Sopić za kraj.

Popis za pripreme

U ovaj dio priprema kreću Pašalić, Veiga, Grgić, Bogojević, Ivanović, Smolčić, Selahi, Obregon, Zlomislić, Mitrović, Radeljić, Labrović, Janković, Ilinković, Fruk, Petrovič, Juncaj, Hodža, Yansane, Dilaver, Čabraja, Galešić, Pjaca, Todorović, Goda, povratnici s posudbi Gajzler i Damjan Pavlović, te juniori Kitin, Medojević, Butić i Mario Ljevar, koji je stigao na probu iz Bjelovara. Banda će se momčadi pridružiti po okončanju natjecanja na Afričkom kupu nacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 15:24