SIMON DAVIES/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PROŠIRILA SE GLASINA

Kovačića nakon samo šest mjeseci sele iz Manchester Cityja: Procurilo tko već u siječnju kreće po Vatrenog?!

Hrvatski reprezentativac bi mogao ekspresno promijeniti sredinu
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 13:52

Mateo Kovačić mogao bi u siječnju napustiti Manchester City nakon samo šest mjeseci provedenih u klubu. Prema pisanju turskih medija, Kovačić, koji je u City stigao ljetos, je na meti turskog velikana Galatasaraya.

Kovačić je u City stigao iz Chelseaja i dobio priliku nakon što je Ilkay Gündogan otišao u Barcelonu, a Kevin De Bruyne se ozlijedio. Do sada je za City upisao 15 nastupa od čega šest u Premier ligi. Turski TV100 sada tvrdi kako je otvorena mogućnost da napusti klub već ove zime.

Trener Galatasaraya Okan Buruk je navodno ljudima u klubu već rekao da mu na zimu pokušaju dovesti Kovačića. Izgleda da bi Kova, kojem ugovor sa Cityjem traje do 2027., u Tursku morao ići na posudbu s mogućnošću otkupa, ali engleski mediji pišu kako to nije nemoguće.

image
PAUL ELLIS/AFP/PROFIMEDIA

Galatasaray želi ojačati sredinu terena jer se nadaju prolasku u nokaut fazu Lige prvaka, a i traže pojačanja za nastavak prvenstva. Bivši igrač Dinama, Intera, Reala i Chelseaja ima puno iskustva na visokom nivou i idealan je kandidat za to što Galatasarayu treba.

City ga je prije nekoliko mjeseci kupio za 25 milijuna funti pa je teško da će ga pustiti tek toliko, posebno kad De Bruyne još uvijek muku muči s ozljedama. S druge strane, Turci se nadaju da je Kovačić ipak nezadovoljan svojim statusom, a Pep Guardiola nikad ne pokušava zadržavati nezadovoljne igrače.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv prijelazni rok koji će donijeti odgovor na pitanje hoće li Kova nastaviti svoju borbu za mjesto u Cityju ili pojačati Galatasaray.

Linker
09. svibanj 2024 04:47