Pep Guardiola

 DARREN STAPLES Afp
TVRDE ENGLEZI

Nakon udarca od Reala, pali se alarm u Cityju: Pep Guardiola zatražio megatransfer vrijedan 110 milijuna eura

Guardioli je, prema navodima, za oko zapeo mladi polivalentni veznjak
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2024. 09:55

Nakon što je Manchester City lutrijom jedanaesteraca protiv Real Madrida ispao iz četvrtfinala Lige prvaka, čini se da je Pep Guardiola krenuo po nova "naoružanja“. Španjolski strateg je zaključio da usprkos zvjezdanoj kvaliteti koju ima u vidu Phila Fodena i Kevina De Bruynea, Cityju ipak nedostaje još jedan napadački veznjak svjetske klase, javlja engleski Guardian.

Guardioli je, prema navodima, za oko zapeo Jamal Musiala, polivalentni veznjak Bayerna. 21-godišnjak je jedan od najboljih veznjaka svijeta na svojoj poziciji, a upravo je u dvomeču s Arsenalom pokazao raskoš svog talenta. U dosadašnjoj karijeri u bavarskom dresu upisao je 161 službeni nastup, a postigao je 43 pogotka uz 30 asistencija i deset klupskih trofeja.

image

Gabriel Magalhaes (lijevo) i Jamal Musiala (desno)

ODD ANDERSEN Afp

Građani bi za njegove usluge morali izdvojiti značajnu sumu novca. Prema Transfermarktu, njemački reprezentativac vrijedi čak 110 milijuna eura, što ga čini jednim od najskupljih igrača na svijetu iza Phila Fodena i Bukaya Sake (130 milijuna eura), Viniciusa Juniora (150) te Kyliana Mbappéa, Erlinga Haalanda i Judea Bellinghama (180). Musiala je uz Bayern vezan ugovorom do 2026. godine, a nije ni tajna da Nijemci žele produljiti ugovor mladom veznjaku i tako dodatno otkloniti bili kakve spekulacije u vezi transfera.

Linker
19. travanj 2024 09:58