André Duarte

 Flaviu Buboi/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
POJAČANJE U SLAVONIJI

Osijek doveo Portugalca. Izazvao potres u Rumunjskoj, Nesta ga je otpisao, sad se želi dokazati

Andre Duarte (25) imao je neobičan prijelazni rok u kojem je promijenio dva kluba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 11:00

Andre Duarte, 195 centimetara visoki Portugalac, novo je pojačanje Osijeka na stoperskim pozicijama. U tijeku su liječnički pregledi i ugovor bi uskoro trebao biti potpisan. Prošle sezone 25-godišnjak je igrao za rumunjsku Universitatea Craiova čiji je bio najstandardniji igrač. Odigrao je ukupno 45 utakmica, svaku kao starter od prve do posljednje minute.

Duarteova karijera ovog je ljeta imala zanimljiv rasplet, naime nakon što je na arbitraži FIFE dobio slobodne papire - on je tvrdio kako je potpisao ugovor do ljeta 2023., klub da je ugovorna obveza važeća do lipnja 2024. - napustio je Rumunjsku te prešao u Serie B u redove Reggiane.

Taj njegov odlazak izazvao je mali potres u rumunjskom nogometu jer Duartea je prethodno želio potpisati velikan FCSB, odnosno nekadašnja Steaua, a kontroverzni vlasnik kluba Gigi Becali nije štedio čelnike Universitatee jer su odbili nekoliko stotina tisuća eura ponuđene odštetu za transfer Portugalca u Bukurešt, a na koncu je otišao besplatno.

Kako god, nakon samo mjesec dana provedenih u Reggiani Duarte je odlučio potražiti novu sredinu. Legendarni Alessandro Nesta koji je ovog ljeta preuzeo talijanski klub nije ga vidio kao prvi izbor na stoperskoj poziciji pa je Portugalac tri ovosezonske utakmice odgledao s klupe. Prema pisanju talijanskih medija, Osijek i Reggiana dogovorili su posudbu igrača s pravom otkupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:49