SIA KAMBOU Afp
STIŽE POJAČANJE

Prošao je pola svijeta da bi se vratio u Europu, a sada bi mogao biti jedna od najvećih prijetnji Dinamu

Prema svemu sudeći, klub iz Seville će pojačati igrač Galatasaraya i reprezentativac DR Konga
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 01. veljača 2024. 21:16

Nakon što ih je napustio Borja Iglesias koji je otišao u Bayer Leverkusen, Dinamov protivnik u Konferencijskoj ligi Real Betis pronašao je pojačanje u napadu.

Prema svemu sudeći, klub iz Seville će pojačati igrač Galatasaraya i reprezentativac DR Konga, Cédric Bakambu. Bakambu je trenutno na Afričkom kupu nacija gdje ga uskoro očekuje dvoboj četvrtfinala protiv Gvineje. Njegova reprezentacija je u osmini finala izbacila finalista iz 2021. Egipat.

Bakambu se svijetu predstavio u dresu Villarreala za kojeg je u 105 nastupa zabio 47 golova. U siječnju 2018. je otišao u kineski BJ Guoan gdje se zadržao četiri godine prije povratka u Europu, odnosno Marseille. Prije Galatasaraya je još igrao za Olympiacos i Al-Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovog ljeta se priključio Galatasarayu za kojeg je upisao 16 nastupa u kojima je zabilježio dva gola i asistenciju. Sada će pojačati Betis koji u njemu vidi zamjenu za Iglesiasa.

S obzirom na da je Iglesias započeo sve ovosezonske europske utakmice Real Betisa, ne bi bilo čudno da Bakambu zaigra u dvomeču protiv Dinama. Prvi susret na rasporedu je 15.2. u Sevilli na Benito Villamarínu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:39