KOLBERT-PRESS/MARC NIEMEYER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BOMBA NAKON TRIJUMFA

Real sprema novi senzacionalni transfer? Ovaj posao glasno bi odjeknuo: ‘To je novi Kroos‘

Da je odlazak legendarnog Nijemca pitanje trenutka, svjedoči i detalj nakon sudara s Bayernom
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 13:48

Njemački list ‘Bild‘ dan nakon bolnog poraza Bayerna na Bernabeuu u uzvratnoj utakmici Lige prvaka (2:1), donosi apsolutnu bombu. Naime, Nijemci tvrde kako će ‘kraljevski klub‘ u bližoj budućnosti napraviti sve kako bi u Madrid doveo mladu zvijezdu Bayera iz Leverkusena Floriana Wirtza.

Ofenzivni veznjak u domovini je okarakteriziran kao najveći njemački talent u ovom trenutku. Wirtz je još ranije najavio će nastaviti priču s Bayerom i iduće sezone, ali bi klub mogao napustiti već u ljeto 2025.

Za njegove je usluge zainteresiran i Bayern, a da je tome tako dao je do znanja i počasni predsjednik bavarskog velikana Uli Hoeneß koji je kazao kako je klub u ovom poslu spreman izdvojiti i do 100 milijuna eura. Ipak, čini se da su planovi i želje igrača nešto drugačiji.

image

Toni Kroos i Florian Wirtz

HERBERTZ/NICO HERBERTZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Prema pisanju ‘Bilda‘, Real Madrid je također zainteresiran za potpis Wirtza, te bi ga doveo kao zamjenu za Tonija Kroosa za kojeg se očekuje da će vrlo vjerojatno otići u ljeto iduće godine. Da je odlazak Nijemca pitanje trenutka, svjedoči i detalj nakon sudara s Bayernom kada se Kroos nije odmah priključio suigračima u velikom slavlju. Naime, dok su Modrić i društvo slavili u svlačionici, Kroos je s članovima obitelji ostao na praznom stadionu. Mnogi su njegov potez shvatili na način da su mu ovo gotovo sigurno bile posljednje minute u dresu Los Blancosa.

Kada je u pitanju Wirtz, ovaj 21-godišnjak igrom u sredini terena podsjeća upravo na Kroosa, ali s druge strane vrlo je različit kada je napadačkom dijelu. Trenutni projekt Real Madrida uključuje okupljanje najboljih svjetskih igrača u jednu momčad, a u te se planove Florentina Péreza uklapa i mladi Florian Wirtz. Real je vrlo blizu dovođenja i Kyliana Mbappéa sljedećeg ljeta, a u planu ima i zadržati brazilski dvojac, Viniciusa Juniora i Rodryga.

Linker
09. svibanj 2024 13:49