PAUL ELLIS Afp
ZANIMLJIVA KOMBINACIJA

Sprema se jedan od najvećih poslova ovoga ljeta: Barça želi dovesti zvijezdu Liverpoola?

Darwin Núñez bi s Anfielda mogao otići na Camp Nou ako iz Barcelone ode Robert Lewandowski
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2024. 06:48

Liverpool je Darwina Núñeza u ljeto 2022. iz Benfice doveo za velikih 85 milijuna eura, a Portugalac je trebao biti šlag na tortu napada Redsa. No, nije se takvim pokazao - iako je on prošle sezone postigao 15 golova, a ove 18 uz 13 asistencija, Urugvajac se nije priključio klasi najboljih svjetskih napadača čemu su se u Liverpoolu nadali kada su ga dovodili.

Núñez ne koristi sve prilike koje mu se ukažu, navijači Liverpoola u najmanju ruku nisu oduševljeni njegovim igrama, a moglo bi se dogoditi da ga sljedeće sezone ne gledaju u dresu njihovog omiljenog kluba.

Naime, The Sun piše kako je Barcelona zagrizla da dovede Núñeza u ljetnom prijelaznom roku. Katalonski klub već godinama ima problema sa španjolskim financijskim fair-playom, a za sljedeću sezonu im je La Liga odredila da na plaće smiju potrošiti smo 202 milijuna eura. To znači da će iz kluba morati otići neki od najbolje plaćenih igrača, a jedan od njih bi lako mogao biti Robert Lewandowski.

Poljski napadač ima godišnju plaću od 31,5 milijuna eura i Barcelona bi definitivno puno uštedjela da on više ne bude u njihovoj momčadi. Nije ni Núñez jeftin, dapače, ali The Sun donosi kako je njegova plaća u rangu četvrtine Lewandowskog. Velika bi to ušteda bila za Barcelonu, ali izgubili bi sigurno na kvaliteti. Poljak je ove sezone postigao 24 gola i imao 9 asistencija.

Linker
06. svibanj 2024 06:48