PEDRO PAULO DIAZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
VELIKAN JE ZAGRIZAO

U Dinamo stižu milijuni eura: Krenuli pregovori oko bombastičnog transfera Danija Olma?!

Izvori bliski situaciji naglašavaju kako bi se 25-godišnjak odlično uklopio u engleski sastav
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. ožujak 2024. 11:49

Dani Olmo mogao bi u ljetnom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Za njegove usluge zainteresiran je engleski velikan Chelsea, koji je pokrenuo razgovore s RB Leipzigom oko potencijalnog transfera bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Naime, kako piše Football Transfers, Bluesi će ovog ljeta tražiti zamjene za Conora Gallaghera i Raheema Sterlinga, a španjolski reprezentativac im je u toj priči glavna meta.

Izvori bliski situaciji koja se odvija naglašavaju kako bi se 25-godišnji ofenzivac odlično uklopio u Chelseajevu ‘napadački filozofiju‘ zbog svoje agilnosti i vještine s loptom.

Naglašavaju kako je riječ o polivalentnom igraču koji može pokriti više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi, a uspješan je u situacijama jedan na jedan (što je viđeno i u utorak protiv Brazila).

image

Jude Bellingham i Dani Olmo

Lgm/panoramic/bestimage/profimedia

Menadžer Bluesa Mauricio Pochettino Olma je označio ključnim igračem u ljetnom prijelaznom roku, s pretpostavkom prodaje Gallaghera kako bi se zadovoljili uvjeti Financijskog fair-playa.

Olmo je dijete Barcelone koje je afirmaciju doživjelo u Dinamu. U Maksimir je stigao 2015., a iz Zagreba je prešao u Leipzig 2020. godine za 29 milijuna eura te je u 142 nastupa za novi klub upisao 28 pogodaka i 33 asistencije, pritom je osvojio dva Kupa Njemačke i jedan Superkup.

Ugovor s RB Leipzigom traje mu do lipnja 2027. godine, a prema algoritmu Football Transfersa njegova je tržišna vrijednost 29,2 milijuna eura.

Treba naglasiti da Olmo u svom ugovoru s bundesligašem ima otkupnu klauzulu u iznosu od 60 milijuna eura.

Dinamo pak nema pravo na postotak od iduće prodaje, već pravo na 20 posto razlike od idućeg transfera. Pritom se oduzima sve što je RB Leipzig dosad isplatio zagrebačkom klubu, no i dalje se Modrima smiješi lijepa zarada...

Linker
25. travanj 2024 01:32