DANIEL ROLAND Afp
SPREMAN ZA NOVI KORAK

Veliki plan Barcelone za povratak djeteta kluba: Evo kako Katalonci žele ukrasti igrača PSG-a

Stavka u ugovoru mogla bi pogurati igrača vrijednog 80 milijuna eura prema Kataloniji
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 11:01

Ako bi se Barcelonina sezona mogla sažeti u dvije riječi, to bi bile - novo razočaranje. Premda sezona još nije gotova, Katalonci već znaju da će je zaključiti s ravno nula trofeja...

A kako bi iduća bila nešto plodnija, sportski direktor Deco i njegovi suradnici već odrađuju pregovore s potencijalnim pojačanjima. Na toj je listi definitivno i Dani Olmo, pisalo se i o Erlingu Haalandu iako ta priča na prvu zvuči nerealno, a sada se kao jedno od najzvučnijih potencijalnih pojačanja spominje i Xavi Simons.

image

Dani Olmo i Xavi Simons slave pogodak Leipziga

CHRISTIAN SCHROEDTER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Mladi Nizozemac u PSG-ovom vlasništvu prošlu je sezonu proveo na posudbi u PSV-u, ove briljira u dresu Leipzigu što pokazuju i brojke (9 golova i 13 asistencija), a sad je spreman na novi korak, stepenicu više u karijeri.

Sad dolazimo do onog zanimljivog dijela priče! Kako uopće "siromašna" Barca može dovesti igrača vrijednog 80 milijuna eura? Simons, naime, u ugovoru sa PSG-om ima ugrađenu stavku da ako želi, sljedeću sezonu može provesti na posudbi u klubu po izboru, piše Mundo Deportivo.

A njegov je izbor - Barcelona. Mladi nogometaš odgojen je u čuvenoj La Masiji i kao svaki igrač iz te nogometne akademije ima želju zaigrati za prvu momčad Barce. Gdje će ga trenirati čovjek po kojemu je i dobio ime...

Znajući da je Barcelona opasno zagrizla, Xavi Simons je sa svojim agentima dogovorio sastanak s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem koji bi se trebao dogoditi u idućim danima.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Linker
09. svibanj 2024 11:01