Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NAJAVA ZA SUTRA

UKRAJINCI NE MISLE POLOŽITI ORUŽJE Legendarni Ševčenko opominjao svog igrača na pressici: 'To je jedino što molim igrače...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2017. 19:52

Andrij Ševčenko ušao je u dvoranu za press konferencije i odmah dokazao da se druži s Hrvatima.

- Dobra večer svima - pozdravio je.

Prvu utakmica za reprezentaciju, kad je imao 18 godina odigrao baš na Maksmiru 25. ožujka 1995. i izgubio 4:0. Sjeća li se toga?

- Ustvari moram reći da se teško sjećam jer to je bilo tako davno, ovdje nikad nije bilo lako igrati, Hrvatska je stalno snažna.

Na aktualnu tematiku kazao je:

- Imali smo nekoliko dana intenzivne treninge, fizički su igrači u jako dobroj formi, što se tiče psihološkog aspekta vrlo su spremni, a sve ostalo vidjet ćemo na terenu.

Otkrio je dio taktike:

- Zadatak momčadi je stvoriti presing u sredini polja, tu moramo uzeti što više lopti, želimo li zabiti Hrvatima. Svaki pozitivan rezultat bio bi dobar.

Na press konferenciji bio je i Taras Stepanenko. Ševčenko ga je poklopio nakon što je igrač Šahtara kazao:

- Pribran sam i vrlo staložen, želimo igrati nogomet i to je jedni naš cilj, zato smo došli ovdje da bismo mogli napredovati. Stigli smo po rezultat, ali glavno je igrati nogomet i napredovati.

Na to je izbornik uletio:

- Rezultat je za nas vrlo važan, to je bitno za nas, to je jedino što molim svoje igrače, da postignu rezultat.

Eto, a Stepanenko bi se igrao nogometa. Na pitanje kako vidi Vatrene, Ševčenko je komplimentirao:

- Vrlo su dobri s puno velikih igrača i iznimno talentirani. Zadnjih godina doživjelu su dosta promjena, eto nema više Darija Srne, ali Hrvatska ima bogat izbor igrača.

Linker
07. svibanj 2024 20:58