Drago Sopta/CROPIX
SIR ALEX ŽELI HRVATE

United želi Halilovića, Kovačića i Vrsaljka, Dinamo ih ne da ni za 30 milijuna funti

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2012. 22:19

Alex Ferguson sprema zavjeru protiv Roberta Mancinija, Manchester United želi ispred nosa uzeti Manchester Cityju glavne mete zimskog prijalznog roka. A znate li tko su glavne mete? Alen Halilović i Šime Vrsaljko! Tako barem piše engleski Daily Mail.

Po tim izvorima izvršni direktor Manchester Uniteda, David Gill, već je bio u Zagreba u utorak, te kako je pred Zdravka Mamića istresao ponudu od 20 milijuna funti za obojicu! Kako navode Englezi, ponuda od 15 milijuna funti odnosi se na Halilovića, a ona manje od 5 milijuna funti za Vrsaljka.

Već u srijedu je sjedio u svečanoj loži na Old Trafordu za vrijeme utakmice s Clujem, te je navodno izjavio da Manchester United ima 'pole position’ kad se radi o toj dvojici, te da su Građani tek u drugom redu.

U tom navodnom razgovoru spomenuo je i 'treću metu’ Manchester Cityja, Matea Kovačića, ali njega bi Alex Ferguson uzeo u ljetnom prijelaznom roku za 10 milijuna funti!

Za Halilovića se u tekstu kaže da je na 'radaru’ Real Madrida, te da će u budućnosti postati bolji igrač od Luke Modrića. Isto tako citira se rečenica Zdravka Mamića (nije to rekao Zdravko, nego Zoran. nap.a), kako za 7 milijuna funti, koliko navodno City nudu za Halilovića, Dinamo ne bi prodao niti njegovu 'lijevu nogu’.

Dakle, Dinamo bi od Manchestera Uniteda za trojac Halilović-Vrsaljko-Kovačić od Manchester Uniteda trebao dobiti ukupnu ponudu od 30 milijuna funti.

U Maksimiru smo provjerili ima li bilo kakve istine u toj vijesti...

- Da, čuo sam da osim njih trojice Alex Ferguson želi kupiti i mene!

Tu rečenicu je izrekao predsjednik Dinama Mirko Barišić, te dodao:

- Mislim da sam vam time sve rekao. Ima ponuda za naše igrača, ali ova priča je potpuno izmišljena. Uostalom, već sam vam rekao da Kovačića i Halilovića zasad ne mislimo prodavati.

Za Vrsaljka nije kazao ništa. Je li on mogući zimski transfer? Manchester City je već jednom slao avion po njega na onu utakmicu u Malmö, ali Šime nije imao sreće, napravio je nepotreban prekršaj dobivši crveni karton, pa ga je Mancini tada otpisao. Može li ga sad kupiti United ili se možda City predomislio? Pitali smo poznatog hrvatskog menadžera Predraga Račkog što misli je li moguća takva ponuda Manchester Uniteda?

- Samo sam jednom u životu doživio da je jedan klub u isto vrijeme doveo tri igrača iz istog kluba. Bilo je to onda kad je Milan od Ajaxa uzeo Gullita, Van Bastena i Rijkaarda. Ne kažem da je to nemoguće, u nogometu je sve moguće, ali je ipak malo vjerojatno - kaže Rački.

Dodaje kako sumnja da bi Dinamo prodao trojicu svojih velikih talenata.

- Dinamo ih uostalom ne smije prodati. To bi značilo da prodaje svoje 'srebro’, sve najbolje što ima. Time bi pokazao da nema apsolutno nikakvih ambicija, te da je osuđen na životarenje.

A što kaže o cijeni?

- Da se radi o 30 milijuna eura bilo bi realno, ali mislim da je 30 milijuna funti nerealno.

Linker
19. svibanj 2024 08:18